Kookboekrecensie De Chocolade Bar

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Van uitgeverij GoodCook kreeg ik het nieuwe boek van Anne-Marij de Koning toegestuurd: Chocolade Bar. Een boek om je eigen chocoladerepen mee te maken. Vond ik een beetje intimiderend klinken, maar ja, ook wel weer erg cool. En zoals Anne-Marij al schrijft: het is makkelijker dan je denkt! Dat alleen al maakt dit boek wat mij betreft een aanrader voor iedereen die van chocola houdt (of chocoladeletters over heeft).

Kookboekrecensie De Chocolade Bar

Boek De Chocolade Bar

De Chocolade Bar bevat 35 recepten voor chocoladerepen en aanverwante gerechten. Dat gaan van klassiekers als zelfgemaakte Twixen, via fruitige en crunchy chocoladerepen tot smelt in je mond chocolade en taart-chocoladerepen!

Makkelijk chocolade maken

Om voor dat makkelijk met de deur in huis te vallen: dat hele gedoe met een marmeren plaat kan je overslaan. het is niet ingewikkeld, maar er blijkt dus nóg een manier te zijn om je chocolade op de juiste temperatuur te krijgen.

Anne-Marij neemt je in het boek trouwens helemaal aan de hand. Van het tempereren van de chocolade tot het drogen van fruit en van het juiste gereedschap tot waar je op moet letten. Superhandig, want zoals gezegd, ik vond chocolade wel een beetje intimiderend.

Eén tip van mij: ga geen chocoladerepen maken met witte kleren aan. Er zijn vast mensen die dit heel netjes kunnen, maar bij mij werd het al snel een enórme kliederboel. Nou heb ik twee kinderen, dus ik zit nergens mee op dat gebied, maar houd daar dus wel rekening mee.

Recepten uit De Chocolade Bar

Ik werd meteen heel happy van de zachte melkchocolade met earl grey en shortbreadbodem, de citroen-meringuereep, de pure chocolade met gesuikerde pistache en framboos (zie foto!), de witte chocolade met sesam en amandelen, (ook op de foto) en natuurlijk de chocoladereep met gesuikerde bacon!

Kookboekrecensie De Chocolade Bar

Ik had niet genoeg chocoladeletters in huis om meteen alles te gaan maken, dus ik koos ervoor om twee repen te proberen. Maar goed ook, want ik was er na 2 repen al achter dat ik voor de volgende ronde een chocoladevorm wil hebben.

Zelf chocola maken

Nodig is dat niet, maar zoals Anne-Marij zegt: het is wel makkelijker. Ik heb beide repen met een koelkastbakje met daarin vershoudfolie gemaakt, met een taartvorm werkt het ook.

Maar het belangrijkste: lekker? Nou reken maar! Waanzinnig lekker, en ik raakte meteen geïnspireerd om nog andere smaakcombinaties te verzinnen. Ik houd nogal van peper in mijn chocolade, dus ik broed nu op een versie met roze peper, want ook dat ik heerlijk met zoet!

Conclusie Chocolade Bar

Zou je wel eens willen experimenteren met zelf iets met chocolade maken, anders dan taart? Dan is dit boek een enorme aanrader! Ook als het je een beetje ingewikkeld lijkt. Dit boek is bovendien fantastisch om cadeau te doen aan chocolovers.

De Chocolade Bar is uitgegeven door Good Cook en kost €14,95. Het is te koop bij je lokale boekhandel en bij bol.com.

P.S. Ik heb dit boek van de uitgever toegezonden gekregen om een recensie te schrijven. De link naar bol.com is een affiliate link. Dat betekent dat wanneer je via die link bestelt, ik een een beetje commissie krijg, zonder dat jij extra betaalt. Daar maak je me dus erg blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt