Kickstart cappuccino

Kickstart cappuccino

De vegan, lekkerder versie van bulletproof koffie: kickstart cappuccino. Voor als je dag wel een schop onder zijn kont kan gebruiken!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ik weet niet hoe het met jou is, maar volgens mij hebben we allemaal wel eens van die dagen waarop een gewone koffie niet genoeg is om helemaal wakker te worden. Speciaal voor die dagen ontwikkelde ik de Kickstart Cappuccino.

Kickstart cappuccino

Bulletproof of kickstart?

Wellicht ken je de bulletproof coffee: koffie die geblend wordt met boter. Schijnt geweldig te werken, maar de smaak… Bovendien wilde ik liever een vegan versie. Dat werd deze kickstart cappuccino. Je maakt hem met amandelboter en havermelk. Voor als je dag wel een schop onder zijn kont kan gebruiken!

Overigens is deze koffie wel zó verslavend lekker, dat ik niet uitsluit dat je voortaan iedere dag wil beginnen met een extra kick. Je bent gewaarschuwd!

Vegan cappuccino voor een kickstart van je dag

Deze cappuccino geeft je niet alleen een kick, hij is ook nog eens extra lekker: vol van smaak door de amandel en met een bijzondere touch van het oranjebloesemwater.

Kickstart cappuccino als marketing

Dit recept ontwikkelde ik trouwens eerder dit jaar voor een klant van mij, maar ik vond het zó lekker, dat ik het jou niet wilde onthouden.

Kickstart cappuccino

Wel een tof verhaal trouwens, deze klant is tendermanager, en doet dus niets met food, maar is zó dol op koffie dat ze mij in de arm nam om koffierecepten voor haar te ontwikkelen. Recepten als originele marketing dus!

Zo maak je kickstart cappuccino voor 1 persoon:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 90 ml plantaardige melk
  • 35 ml (1 shot) espresso
  • 1 tl amandelpasta
  • 1/2 tl oranjebloesemwater
  • Verder nodig:
  • miniblender of staafmixer

Zo maak je het

Schuim eerst de melk op in een kannetje. Dit kan met een melkopschuimer, met een kloppertje of met je machine, net wat jij fijn vindt.

Cappuccino met een kick

Zet dan de espresso. Doe het shot espresso met de amandelpasta en het oranjebloesemwater in een miniblender of in de beker van de staafmixer en klopt tot een glad geheel. 

Schenk je amandelespresso in een cappuccinomok. Schenk het melkschuim erop. In een mooi patroon, of anders gewoon lekker in één keer. 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 1 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt