Hoisin wraps

Hoisin wraps in 15 minuten

Deze razendsnelle hoisin wraps staan binnen een kwartier op tafel en zijn onwaarschijnlijk lekker. Knisperige kool, smeuïg, smaakvol gehakt en knapperige toppings voor smaak, dus wat wil je nog meer?

Ze zijn zo lekker dat zelfs mijn dochter, die rijst noch bladgroente lust, crunchte er zo eentje naar binnen: “lekker mama!”. Zo goed zijn ze dus!

Snelle hoisin wraps

De inspiratie voor deze hoisin wraps recept kwam van een interview met Ali Rosen over haar boek 15 minute meals in mijn favoriete foodienieuwsbrief. Ik speelde met haar recept en maakte het mijns inziens nóg beter.

Zo koos ik voor mijn favoriete gehakt, van Grutto, dat lekker een beetje vettig is. Daarmee wordt je gehakt heel smeuïg, met toch een lekkere bite. Uiteraard kun je hiervoor ook vegetarisch gehakt nemen! Beyond Hack is mijn eigen favoriet, voeg dan wel een scheutje water en een beetje extra olie toe om het gehakt lekker smeuïg te maken.

Chinese kool wraps met hoisin gehakt

Daarnaast voegde ik rijst aan de hoisin wraps toe, voor meer bite en meer vulling. Als je de rijst weglaat, is dit gerecht low carb. Heb je Chinese kool over, dan zijn deze springrolls een heel fijne manier om het op te maken!

Mijn favoriete hoisinsaus uit de supermarkt is die van Lee Kum Kee: geen gehannes met dikke saus in een potje, en de smaak is top! Zelf maken kan natuurlijk ook, maar dan ben je wel langer dan dat kwartier bezig.

Zo maak je hoisin wraps voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 75 gr zilvervliesrijst
  • 1 el sesamolie
  • 250 gr rundergehakt
  • 1/4 tl fijn zout
  • 1,5 el hoisinsaus
  • 2 el sushigember
  • 2 bosuitjes
  • 1 kleine Chinese kool
  • 4 el gezouten pinda’s

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Verkruimel het gehakt boven de pan en strooi het zout erover. Bak het gehakt op middelhoog vuur terwijl je het af en toe omschept.

Wraps met hoisin gehakt

Voeg wanneer het gehakt begint te bruinen de hoisinsaus toe, draai het vuur laag en schep af en toe om.

Hak ondertussen de gember grof en snijd de bosuitjes in ringetjes. Haal de bladeren van de kool los.

Voeg wanneer het gehakt lekker smeuïg is 3/4 van de gember toe aan het gehakt en bak nog even mee.

Leg telkens 1 blad op je bord. Schep er wat rijst en gehakt op, en top met wat extra gember, bosui en pinda’s.

P.S. Dit artikel is niet gesponsord, maar het linkje naar bol.com wel. Als je via dat linkje iets koopt, krijg ik daarvoor een klein percentage commissie, zonder dat het jou iets extra kost. Daar maak je me dus heel blij mee!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt