Springrolls van Chinese kool

Makkelijke springrolls van Chinese kool

Deze springrolls van Chinese kool hebben een buitenkant van groente in plaats van rijstpapier. Dat zorgt voor een heerlijk crunch, perfect bij de vulling!
KokenKoken

Waarschijnlijk ken je wel springrolls van rijstpapier. Deze versie heeft geen buitenkant van rijstpapier, maar van knapperige kool. Dat vind ik zelf lekkerder dan van rijstpapier: ik vind dat de crunch van de kool een ontzettend goede aanvulling is op de afwisselend knapperige, glibberige en zachte vulling.

Springrolls van Chinese kool

Springrolls van Chinese kool

Zo’n tafel vol met bakjes voor de vulling ziet er misschien uit als veel werk, maar deze springrolls staan binnen twintig minuten op tafel! Zeker bij warm weer vind ik dit gerecht daarom ideaal: kort in de keuken en dan een heerlijk frisse en gezonde maaltijd, die ook nog eens leuk is doordat iedereen zelf kan pakken wat hij lekker vindt.

Nuoc cham

Bij springrolls hoort natuurlijk de befaamde Vietnamese dipsaus, nuoc cham. Ik heb geprobeerd wat er gebeurt als je de saus in de springrolls schept ipv te dippen: dat wordt een kliederboel. Omdat deze makkelijke springrolls wat lastig dippen, is de beste tactiek om telkens een beetje nuoc cham op je volgende hap te scheppen.

Springrolls van Chinese kool

Zo maak je Makkelijke springrolls van Chinese kool voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten

    Voor de springrolls

  • 50 gr glasnoedels
  • 25 gr gezouten pinda’s
  • 150 gr gepelde rauwe garnalen (ontdooid als ze ingevroren waren)
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 kleine Chinese kool
  • vers kruiden zoals munt, koriander, bieslook, peterselie of (Thaise) basilicum
  • Voor de dipsaus (nuoc cham)

  • 1/2 rode peper, naar smaak met of zonder pitjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 el vissaus
  • 2 el vers limoensap
  • 1 el kristalsuiker

Zo maak je het

Zelf springrolls maken

Begin met de glasnoedels. Bereid ze volgens de instructies op de verpakking, spoel ze af met flink koud water en laat ze uitlekken.

Rooster de pinda’s in een droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen. Doe ze in een bakje om een beetje af te koelen.

Verhit in dezelfde koekenpan een scheutje neutrale olie en bak de garnalen hierin op hoog vuur, tot ze egaal roze zijn.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden, schraap de zaadlijsten eruit en snijd de helften in boogjes. Snijd de avocado in plakjes.

Controleer of de kool moet worden gewassen. Schik alle ingrediënten, ook de kruiden, op bordjes of in schaaltjes.

Nuoc cham maken

Hak de rode peper en de knoflook fijn. Roer de vissaus, limoensap en suiker in een kommetje los met 2 el water.

Makkelijke springrolls van Chinese kool

Serveer alle onderdelen van de springrolls samen op tafel. Iedereen scheurt een blad van de kool, doet daar in wat hij of zij wil en vouwt en rolt het blad om de vulling heen.

Wellicht houd je wat saus over, maar die is bijvoorbeeld ook heerlijk als frisse dressing over een salade.

Springrolls van Chinese kool

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

KokenKoken

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt