Het eerste gerecht dat ik maakte uit het fijne kookboek Kook dit boek van Molly Baz, was deze belachelijk simpele salade. Perfect als lunch, zeker voor het holst van de winter, want deze grapefruit met burrata en crispy chili is fris, pittig, romig en crunchy tegelijk!
Grapefruit met crispy chili olie
Ik wilde stiekem een shortcut nemen door niet zelf de crispy chili olie te maken, maar gewoon mijn eigen favoriet te gebruiken. Ik moest dan ook heel hard lachen toen ik bij het lezen van de inleiding van het recept zag, dat Molly aanraadt om mijn favoriet te gebruiken!
En die zelfgemaakte crispy chili olie dan? Dat recept geeft ze alleen maar voor als je geen potje Lao Gan Ma kan vinden. Opgelucht dook ik de keuken in om mijn grapefruit te snijden. Meer werk is dit recept namelijk niet.
Grapefruit met burrata
Dat maakt het een makkelijk, snel recept dat een waanzinnig lekker fris, romig, pittig, bitter en knapperig gerecht oplevert. Een shotje zon in januari!
Het snijden van de grapefruits doe ik iets anders, want ik vind burrata altijd zo leuk om te delen. Ik kies daarom voor één bord voor alle eters.
Zo maak je grapefruit met burrata en crispy chili voor 2 personen als lunch of voor 4 personen als voorgerecht:
- Kooktijd: 5 minuten
- 2 grapefruits
- 1 bol burrata (225 gr)
- crispy chili oil (Lao Gan Ma of zelfgemaakt)
Zo maak je het
Maak de grapefruits schoon. Snijd de boven- en onderkant van de grapefruits. Schil met een scherp mes de grapefruits en volg hierbij de contouren van het fruit. Snijd de gehele schil weg, inclusief het witte gedeelte. Hoe Molly dat doet, zie je hier.
Snijd de grapefruits tussen de vliezen vandaan in partjes. Verdeel de partjes over een groot bord met een opstaande rand. Leg de burrata er bovenop. Verdeel hier crispy chili olie naar smaak over. Breng op smaak met zeezoutvlokken.
Laat hier weten wat je er van vindt