Venkelcarpaccio met grapefruit en geitenkaas

Venkelcarpaccio met grapefruit en geitenkaas

De knapperige, zoete en anijzige van de venkel contrasteert heerlijk met het zuur en bitter van het citrusfruit en het romige van de geitenkaas.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Deze venkelcarpaccio is hier in huis al jaren een winnaar op tafel. Als we door de ideeën met venkel heen zijn, is deze klassieker er altijd nog. De knapperige, zoete en anijzige van de venkel contrasteert heerlijk met het zuur en bitter van de grapefruit en het romige van de geitenkaas.

Venkelcarpaccio met grapefruit en geitenkaas

Natuurlijk kun je dit recept ook prima met ander citrusfruit maken. Ik vind het echter wel het lekkerst als het fruit een bittertje heeft. Liever bloedsinaasappel dan mandarijntjes dus. Ook met Sevillasinaasappels werkt dit erg goed.

Venkelcarpaccio

Naast dat dit gerecht heerlijk smaakt, ziet het er ook nog eens prachtig uit. Bovendien is het erg makkelijk te maken, ook voor grotere groepen. Ook voor diners, en zelfs voor kerst, is dit dan ook een heel fijn recept. Een uitstekend voorgerecht, maar met wat brood ernaast is dit ook een prima diner.

Zo maak je venkelcarpaccio met grapefruit en geitenkaas voor 2 personen:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 1 grote of 2 kleine venkelknollen
  • 1 grapefruit of 2 (bloed)sinaasappels
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 el extra vierge olijfolie

Zo maak je het

Snijd het kontje van de venkel af. Verwijder eventuele beschadigde buitenste schillen. Snijd de groene toppen af, maar bewaar het fijne groen. Snijd de venkel in dunne plakjes. Dit kan met de mandoline, maar met een scherp mes gaat het ook erg goed.

Schik de plakjes venkel mooi op twee borden. Snijd vervolgens het kontje en het kapje van de grapefruit of sinaasappels. Snijd nu van boven naar beneden de schil ervan af. Zorg ervoor dat er geen wit achterblijft op het fruit. Snijd dan de partjes tussen de vliezen uit.

Verdeel de partjes over de venkel. Verkruimel de geitenkaas boven de borden. Maal zwarte peper over de borden. Hak het venkelgroen fijn en strooi dit over de carpaccio. Besprenkel elk bord venkelcarpaccio ten slotte met een eetlepel extra vierge olijfolie.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt