Gevulde paprika's met sardientjes

Gevulde paprika’s met sardientjes

Gevulde paprika's zijn altijd lekker, en deze versie met sardientjes en granen is de lekkerste variant die ik ken. Super eenvoudig en snel!

Al 2 jaar heb ik een abonnement op het fijne Franse kooktijdschrift Gourmand. Dat worden voor een schijntje in Nederland bezorgd, en staat boordevol met de heerlijkste gerechten, het merendeel voor doordeweeks. Het komt bovendien elke twee weken uit, dus ik heb al jaren bakken met inspiratie hieruit. Ook deze gevulde paprika’s met sardientjes zijn een variatie op een recept uit Gourmand van afgelopen zomer.

Gevulde paprika's met sardientjes

Paprika met sardientjes

Zelf was ik nog niet eerder op het idee gekomen om paprika’s te vullen met een mengsel met sardientjes, maar dat bleek dus echt belachelijk lekker. Natuurlijk vond ik de gevulde paprika’s op mijn manier nóg lekkerder, dus dat is het recept dat je van me krijgt.

Liever een andere vulling? Kijk dan eens naar mijn gevulde courgettes, aubergines en tomaten!

Gevulde paprika’s maken

De enorme hoeveelheid roomkaas uit het oorspronkelijke recept (450 gram voor 6 personen!) heb ik gereduceerd. Daarnaast heb ik granen toegevoegd en de vulling wat meer op smaak gebracht. Dat klinkt wellicht ingewikkeld, maar het is supersimpel!

Het voorbereiden van de gevulde paprika’s is bovendien zo gepiept, en de rest van de tijd kun je rustig iets anders gaan doen. Een frisse salade voor ernaast voorbereiden bijvoorbeeld.

Zo maak je gevulde paprika’s met sardientjes voor 2 personen:

 • Wachttijd: 25 minuten
 • Kooktijd: 15 minuten
 • 100 gr granen
 • 2 paprika’s
 • 2 tomaten
 • 200 gr sardinefilets
 • 100 gr ricotta of roomkaas
 • 2 tl Provençaalse kruiden
 • 1 el kappertjes
 • vers citroensap
 • basilicum

Zo maak je het

Kook de granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes, van ongeveer een halve centimeter rondom. Laat de granen na het koken goed uitlekken.

Vis de sardinefilets met een vork uit het blikje en zorg dat er zoveel mogelijk olie in het blikje achterblijft. Doe dan de sardientjes in een ruime kom met de ricotta of roomkaas, de tomaatblokjes, de kruiden, de kappertjes, de granen en versgemalen zwarte peper naar smaak. Proef en maak op smaak met citroensap en zout.

Schep de vulling in de paprikahelften en bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten, tot de vulling mooi begint te kleuren en de paprika’s zacht beginnen te worden. Bestrooi de gevulde paprika’s ten slotte met wat basilicum en serveer met een frisse groene salade.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Aantal: 3

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt