Gevulde pompoen uit Eten met Nijntje

Dit recept voor gevulde pompoen komt uit het heerlijke (kinder)kookboek Eten met Nijntje. Sinds 5 december is dit boek een grote favoriet bij ons thuis. Er wordt veel in gelezen, gekeken en gebladerd, en regelmatig mag H iets kiezen om te maken en eten.

Eten met kinderen

Deze gevulde pompoen ziet eruit als veel werk, maar dat valt enorm mee! Het duurt wel even voor hij op tafel staat, maar 50 minuten daarvan zijn oventijd, waarin je dus iets anders kunt gaan doen. Ideaal voor op woensdagmiddag of in het weekend!

Gevulde pompoen uit Eten met Nijntje

Zo maak je gevulde pompoen voor 3-4 personen:

  • Wachttijd: 50 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • 50 gr zilvervliesrijst of ander volkoren graan
  • 1 kleine ui
  • 1 stengel bleekselderij of 1 kleine prei
  • 1 rode (punt)paprika
  • 25 gr walnoten
  • 25 gr rozijnen of gedroogde abrikozen
  • 4 takjes peterselie
  • 10 blaadjes munt
  • 1 flinke biologische oranje pompoen (of 2 kleine)
  • Optioneel: yoghurt, peterselie, munt, olijfolie en citroensap voor saus

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden. Kook de rijst of granen zoals vermeld op de verpakking. Snipper de ui en fruit deze in een scheutje olijfolie. Snijd ondertussen de bleekselderij of prei en de paprika in kleine stukjes en bak die even mee, tot ze zacht worden.

Pompoen met rijst

Hak de walnoten fijn. Snijd de abrikozen, als je die gebruikt, in stukje ter grootte van rozijnen. Voeg samen met de walnoten bij de inhoud van de pan en bak even mee. Doe ook de rijst of granen erbij en bak nog een paar minuten. Snijd de peterselie en munt fijn. Draai dan het vuur uit en roer de kruiden plus zout en peper naar smaak door het rijstmengsel. Voeg ten slotte 200 ml water toe en laat het mengsel even afkoelen.

Pompoen uit de oven

Snijd de bovenkant van de pompoen er netjes af (dit is het deksel). Snijd van de onderkant een heel dun plakje af, zodat de pompoen stevig kan staan. Verwijder alle zaden uit de pompoen en zet hem in een ovenschaal.

Pompoen vullen

Schep de vulling in de pompoen. Vulling die over is, kun je naast de pompoen scheppen. Zet de gevulde pompoen ongeveer 50 minuten met het deksel ernaast in de oven.

Een sausje van yoghurt met fijngesneden peterselie en munt, plus wat olijfolie en citroensap is hier erg lekker bij. Maak op smaak met zout en peper.

Serveer de pompoen met het deksel erop.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 16 januari 2020

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply