Wist je dat je radijsjes helemaal kunt eten, van de wortel tot en met het loof? Hartstikke duurzaam, en, belangrijker: ontzettend lekker! Nu kun je de radijsjes natuurlijk gewoon zo eten, en de pesto bijvoorbeeld door de pasta gooien. Maar radijs roosteren en dan met radijsloofpesto serveren, is ook een waanzinnig lekkere combi.
Een heel bosje radijs: geroosterde radijsjes met radijsloofpesto
Met dit makkelijke recept maak je een heerlijk gerecht met een héle bos radijsje: geroosterde radijsjes met radijsloofpesto. Heerlijk op stevig zuurdesembrood.
Als fotograaf en receptontwikkelaar voor HEMA bedacht ik afgelopen voorjaar dit recept. Maar dit gerecht is zó lekker dat ik het ook hier graag met je deel.
Zo maak je geroosterde radijs met radijsloofpesto voor 2 personen:
- Kooktijd: 30 minuten
- 1 bosje radijs met loof
- 3 el olijfolie extra vergine
- 2 tl rodewijnazijn
- 30 gr walnoten
- ½ teen knoflook
- 2 tl vers citroensap
- ¼ tl grof zeezout
- zwarte peper naar smaak
- 4 sneden zuurdesembrood
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht of 220 graden conventioneel.
Was ondertussen de radijsjes en het loof grondig en maak ze droog. Scheur het loof van de radijsjes.
Doe de radijsjes in een ovenschaal met ½ el olijfolie en de azijn. Schep ze goed om, zodat ze allemaal rondom bedekt zijn met een laagje olie en azijn. Rooster dan de radijsjes 20 minuten in de oven, tot ze lichtbruine plekjes hebben.
Doe ondertussen voor de pesto het loof van de radijsjes met de rest van de olie, de walnoten en de knoflook in de blender of keukenmachine en pureer tot een grove pasta. Voeg daarna het citroensap, het zeezout en peper naar smaak toe en pureer tot een bijna gladde pesto.
Proef de pesto en voeg als je wilt nog wat zout, peper of citroensap toe. Vind je de pesto te dik, voeg dan een scheutje water toe.
Rooster ten slotte dikke sneden zuurdesembrood en serveer ze met de pesto en de geroosterde radijsjes.
Laat hier weten wat je er van vindt