Geitenkaaspakketjes met citrussalade

Sintcadeaus 2018

Deze geitenkaaspakketjes met citrussalade zijn een klassieker hier op de site: vier jaar geleden zaten ze al in mijn kerstmenu, met onder meer gemarmerde panna cotta! Deze versie is een update van dat oude recept, want het kan natuurlijk altijd nog nét wat lekkerder.

Geitenkaaspakketjes met citrussalade

Geitenkaaspakketjes met citrussalade

De frisse salade van citrusfruit combineert perfect met de romige geitenkaas en het knapperige filodeeg. Marmeladesiroop en pistachenoten geven het geheel nét dat beetje meer. Je kunt deze geitenkaaspakketjes zowel als voorgerecht als als dessert serveren. Twee keer in één diner is wellicht wat veel, maar ook daar zijn ze lekker genoeg voor.

Wachttijd: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 geitenkaaspakketjes met citrusfruit:

  • 25 gr pistachenoten
  • 4 vellen filodeeg
  • 2 el goede olijfolie
  • 125 gr geitenkaas
  • 1 grapefruit
  • 2 sinaasappels of 3 mandarijnen
  • 3 el marmelade (ik gebruikte citroen-limoenmarmelade van Marks & Spencer, maar iedere goede marmelade voldoet)

Wat vond je van dit recept? 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

Pakketjes met geitenkaas

Verwarm de oven voor op 190 graden. Hak de pistachenoten fijn. Maak dan de pakketjes. Vouw hiervoor een vel filodeeg uit, bestrijk het dun met olie en bestrooi het met 1/5 van de pistachenoten (je houdt na 4 pakketjes dus nog 1/5 deel van de pistachenoten over).

Verdeel ¼ van de geitenkaas over het midden van het deeg. Verdeel 1/2 el marmelade over de geitenkaas. Laat onder en boven ruimte over. Rol/vouw de rest van het deeg om de geitenkaas, vouw de uiteinden van de rol onder de rol en bestrijk de bovenkant met olie. Maak zo nog 3 pakketjes.

Citrussalade

Bak de pakketjes gedurende 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Bereid ondertussen de citrusvruchten: schil ze dik en snijd de parten tussen de vliesjes uit. Vang het sap op! Verdeel de parten citrusfruit over kleine bakjes of glaasjes die op de borden passen. Breng het opgevangen sap met de marmelade in een pannetje aan de kook en roer de marmelade goed los. Kook even in tot een dunne siroop.

Leg de pakketjes op de borden met het glaasje of bakje citrusfruit ernaast en lepel wat van de siroop over ieder pakketje. Strooi er ten slotte de achtergehouden pistachenoten over.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.