Garnalen met citrussalade en pinda's

Garnalen met citrussalade en pinda’s

Garnalen met citrussalade en pinda's
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Dit heerlijke recept voor garnalen met citrussalade en pinda’s gaat al een tijdje mee, namelijk sinds de tijd dat ik in Luxemburg woonde. En geloof het of niet (ik geloof het zelf niet): dat is alweer vijf jaar geleden. Nou ja, times flies when you’re having fun, zullen we maar zeggen. De begeleidende tekst heb ik lekker laten staan om te zien waar ik destijds mee bezig was.

Het werd wél hoog tijd voor een upgrade, want deze garnalen met citrus en pinda’s zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens ontzettend lekker. Frisse citrus, lichtzoete garnalen en knapperige zoute pinda’s. Zo lekker!

Garnalen met citrussalade en pinda's

Oeps, al weer een week geleden sinds ik mijn laatste recept postte! Het was dan ook een drukke week, waarin ik bovendien diverse adresjes voor allerlei lekkers (truffelham, paté en croûte met rieslinggelei, macarons) heb ontdekt, dus ik heb niet zoveel gekookt…. Maar goed, dit deze garnalen met citrussalade en pinda’s kunnen altijd tussendoor: ze zijn in een mum van tijd klaar, het gerechtje staat chic en smaakt heerlijk. Ik at het als voorgerecht, maar als je hier wat noedels met groene groente bij wokt, heb je een heerlijk hoofdgerecht.

Garnalen met citrussalade en pinda's

Zo maak je garnalen met citrussalade en pinda’s:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 175 gr grote garnalen
  • 1 gewone en 1 bloedsinaasappel, of 1 grapefruit en 1 mandarijn
  • 2 el gezouten pinda’s

Zo maak je het


Begin met het fruit: snijd de partjes tussen de vliezen uit. Weet je niet hoe dat moet? Volg dan een snijcursus bij Oldenhof (daar heb ik het geleerd, met alle gevolgen van dien), of kijk de kunst af bij KokenmetKarin. Vang het sap op!

Garnalen met citrus

Marineer de garnalen in 2 el citrussap en een beetje versgemalen zwarte peper: dit kan heel kort, maar langer mag natuurlijk ook.

Verhit ondertussen een droge koekenpan en rooster daarin de pinda’s tot de bruine vlekjes krijgen. Laat ze daarna op een bordje afkoelen.

Verdeel het citrusfruit alvast over twee bordjes: maak er een hoopje in het midden van.

Veeg de koekenpan vervolgens schoon, verhit een scheutje olie en bak de garnalen tot ze aan beide kanten lichtbruine plekjes vertonen. Schik de garnalen rondom het citrusfruit en besprenkel met nog wat sap. Strooi ten slotte de pinda’s er overheen.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt