Gebakken kikkererwten met avocado

Gebakken kikkererwten met avocado

Deze vegan lunch van pittig gekruide gebakken kikkererwten met avocado staat in een kwartiertje op tafel en is een echte smaakbom!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ik houd niet zo van brood bij de lunch (dat zal mijn Franse verleden zijn), en omdat ik – zeker doordeweeks – liever niet te veel koolhydraten eet, nam ik vroeger dan ook vaak salade mee naar mijn werk. Niet dat ik jou nu meteen probeer te overtuigen minder koolhydraten te eten, dat moet je lekker zelf weten. Voor mij werkt dat echter goed.

Gebakken kikkererwten met avocado

Gebakken kikkererwten met avocado

Al die salades en kliekjes mee naar werk zijn heerlijk, maar het allerlekkerst vind ik een warme lunch. Nou is drie gangen op een thuiswerkdag een beetje te ambitieus maar dit vegan gerechtje is snel klaar en altijd lekker. Hier in huis al jaren een klassieker!

De kikkererwten worden lekker pittig en een beetje krokant van de kruiden en het bakken. Samen met de romige avocado en de frisse vinaigrette is dit echt een feestje.

Wil je liever meer groenten bij je kikkererwten met avocado? Simpelweg wat sla is hier heerlijk bij, maar snoeptomaatjes zijn ook echt heel lekker hierin! Wil je je lunch een beetje pimpen, dan zijn bosui en/of dukkah er heerlijk op.

Zo maak je gebakken kikkererwten met avocado voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • een grote of twee kleine uien
  • een blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1/2 tl pimentón
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • een avocado
  • 1 el vers citroensap 
  • 2 el extra vierge olijfolie

Zo maak je het

Snipper de ui. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en fruit daarin de ui tot hij glazig is. Voeg dan de kikkererwten en de kruiden toe. Bak op zacht vuur, tot de kikkererwten bruine, krokante plekjes hebben.

Snelle vegan lunch

Snijd tijdens het bakken van de kikkererwten de avocado in kleine blokjes. Klop een vinaigrette van het citroensap en de olie en maak op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.

Meng de avocado en de kikkererwten voorzichtig met de vinaigrette en serveer in een kom of een diep bord.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

Laat hier weten wat je er van vindt