Rodekoolslaw met pindadressing

Deze rodekoolslaw met pindadressing was een experimentje. In Spanje at ik een paar weken geleden en fantastische tapa van gegaarde rode biet en pinda, en die combinatie vond ik zo lekker, dat ik zoiets thuis ook wel eens wilde proberen. Omdat ik vorige week echter ook rodekoolsalade met blauwe kaas en fruit wilde eten, had ik afgelopen weekend wel rode kool in huis, maar geen biet.

Rodekoolslaw met pindadressing

Coleslaw van rode kool

En dus experimenteerde ik met rode kool en pinda, en dat werd zo mogelijk nog lekkerder dan het Spaanse gerechtje. Het werd echt een slaw, een koolsalade met een romige, pittige dressing.

Salade van rode kool

Ik at deze salade bij vis, maïs en prei van de barbecue, maar ook bij andere gerechten kan dit prima als bijgerecht. De foto die ik hiervan op sociale media plaatste, was een grote favoriet, dus het leek me leuk om het recept nu te plaatsen, met nog een weekend heerlijk barbecueweer in het vooruitzicht! Hoewel pindadressing misschien exotisch klinkt, is het eindresultaat niet zo apart van smaak, dat je het niet met van alles zou kunnen serveren.

Voor deze rodekoolslaw met pindadressing heb je weinig ingrediënten nodig. Probeer echter wel te zorgen voor pindakaas met stukjes noot. Die stukjes geven net een beetje extra bite aan de salade.

Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor rodekoolslaw met pindadressing voor 2 personen:

  • 1/4 rode kool
  • 1 el pindakaas met stukjes noot
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1,5 el citroensap
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 el water
  • 1 klein handje munt

Wat vond je van dit recept? 1 Star 2 Stars 3 Stars 4 Stars 5 Stars (1 reacties) Loading...


Coleslaw maken

Snijd de rode kool in smalle reepjes. Klop de pindakaas, yoghurt, citroensap en water tot een lobbige dressing. De dressing moet vrij dik blijven, want er komt ook nog wat vocht uit de kool. Proef de dressing even: hij moet een beetje hartig smaken, wel naar pinda maar niet pindakazig, met een frisse nasmaak van de citroen.

Coleslaw van rode kool

Meng de reepjes rode kool door de dressing. Dit kan allemaal prima van tevoren, je zou deze salade zelfs een dag eerder kunnen maken dan je hem wilt serveren. Bewaar de salade tot je hem wilt serveren in de koelkast.

Hak vlak voor het serveren de munt fijn. Je hebt als het goed is ongeveer een eetlepel gehakte munt. Meng de munt door de salade en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.