De 10 leukste december cadeaus voor foodies

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Nu het Sinterklaasjournaal begonnen is, kunnen we er niet onderuit: december nadert met rasse schreden. Ik heb 10 cadeaus voor foodies op een rijtje gezet. Heel geschikt voor december, maar natuurlijk ook voor de rest van het jaar!

De 10 cadeaus voor foodies

  1. Vega zonder pakjes en zakjes – Karin Luiten
  2. Over Frituren – Meneer Wateetons
  3. Het grote groenteboek – Alice Hart
  4. Een tafel vol – Meike Krüger
  5. Mooie bordjes
  6. Een klassiek mes
  7. Een fantastische pan
  8. Kaarsen met het eeuwige leven
  9. Hele goede koffie
  10. Een prachtige ovenschaal

Kookboeken

Natuurlijk is een kookboek een perfect cadeau voor een foodie. Ik zet mijn recente favorieten van boven naar onder voor je op een rij. De volgorde van stapelen zegt overigens niets over hoe leuk ik ze vind, maar alleen over het formaat.

Leukste cadeaus voor foodies

Vega zonder pakjes en zakjes – Karin Luiten

De koningin van het koken zonder pakjes en zakjes maakte voor één keer een groen kookboek in plaats van een rood: Vega zonder pakjes en zakjes. Zoals altijd vol met originele en overheerlijke recepten.

Het grote groenteboek – Alice Hart

Ik geloof niet dat ik ooit genoeg boeken over groente in de kast zal hebben. Ik kan enorm genieten van de creativiteit die anderen inzetten om groente nog lekkerder te maken. Het grote groenteboek is ook zo’n boek, dat ik dan ook van harte aanbeveel!

Over Frituren – Meneer Wateetons

Het kookboek waarmee ik onlangs zowat van de bank kukelde van het lachen: Over Frituren. Hilarisch én boordevol geweldige recepten en bakken met informatie.

Een tafel vol – Meike Krüger

Een boek dat precies belichaamt hoe ik mijn verjaardag het liefste vier: met een tafel vol eten én lieve mensen. Een tafel vol is een perfect boek voor zo’n etentje. Met uitgebreide schema’s wat je wanneer in de week (!) voorafgaand aan het etentje moet of kunt doen, zodat je op de avond zelf ontspannen aan tafel zit. De menu’s zijn ingedeeld op land, zodat je een mooi samenhangend geheel voorschotelt aan je gasten. Geweldig!

Meer dan 10 cadeaus voor foodies

Wil je meer of andere kookboeken cadeau geven of vragen? Kijk dan eens bij mijn kookboekrecensies. Ongetwijfeld vind je daar iets van je gading.

Keukengerei en tafeldecoratie cadeau doen

Menig foodiehart gaat sneller kloppen van fijn en mooi keukengerei, en van een prachtig gedekte tafel. Natuurlijk heb ik daarvoor ook cadeautips.

Mooie bordjes

Deze Concha bordjes heb ik dit jaar het vaakst gebruikt voor foto’s zijn niet alleen heel mooi, maar ook gewoon heel fijn. Prettig formaat en textuur, gaan gewoon in de vaatwasser en ze staan heel gezellig op tafel. Concha bordjes

Een klassiek mes

Afgelopen herfstvakantie kocht ik op een Franse markt een prachtig Opinel mes met een olijfhouten handvat. Ik kocht het mes voor de mooi, maar al snel was ik verliefd op hoe goed dit mes snijd. Ik heb nog nooit zulke mooie dunne plakjes van bijvoorbeeld droge worst gesneden. Een aanrader dus.

Tip: geef je een mes cadeau, dan kun je om bijgelovig ongeluk te voorkomen een muntje op het cadeau plakken. Dat muntje geeft de ontvanger dan aan je terug, want een mes cadeau doen of cadeau krijgen zou ongeluk brengen, en met het muntje koop je dan het mes, dus niks meer aan de hand.

Een fantastische pan

Mijn allerfavorietste pan dit jaar is mijn lichtroze Creuset skillet. Niet goedkoop, maar deze pannen gaan een leven lang mee, en ze een eigen antiaanbaklag laten opbouwen is een eitje bij deze pan. Uiteraard zijn er ook andere kleuren.

cadeaus december foodies

Kaarsen met het eeuwige leven

Ik heb een nieuwe liefde voor op tafel: de ledkaarsen van kaarsvet van de HEMA. Ik ben begonnen met een roze ribbelkaars, maar de gedraaide kaarsen staan alvast op mijn verlanglijst. En er komt zéker nog een ribbelkaars bij. Ik ben fan, kortom.

Hele goede koffie

Of je nu bonen gebruikt of gemalen koffie: hele goede koffie is zó leuk om te krijgen én om te geven! Ik geef graag de huismelange van mijn favoriete koffiezaak Borgman & Borgman cadeau, maar ook de Yellow Bourbon van Simon Levelt vind ik erg lekker.

Beide soorten hebben gemeen dat ze niet heel heftig gebrand worden, waardoor de mooie complexe smaken van de bonen behouden blijven. Over dat branden gesproken: Borgman & Borgman branden hun bonen zelf. Tot voor kort deden ze dat zelfs in de zaak.

cadeaus december

Een prachtige ovenschaal

De mooiste ovenschaal die ik het afgelopen jaar heb gebruikt, is wat mij betreft deze emaillen van Dille & Kamille. Moet met de hand afgewassen worden, maar dat heb ik graag over voor deze beauty.

cadeaus december

Bonus cadeaus voor foodbloggers en foodfotografen

Mijn favoriete nagellak voor foodfotografie

Voor foodfoto’s waarin mijn handen in beeld komen, gebruik ik steeds vaker nagellak die past bij de setting. Mijn favoriet is de kleur Eternal Optimist van Essie, die zowel verzorgd is, bij veel gerechten goed past én perfect bij mijn huidskleur past. Ik draag trouwens het liefst Essie nagellak, want dat is het enige merk dat níet binnen een dag bladdert bij mij.

foodies december

Mijn andere favoriete kleuren zijn Watermelon (ROZE) en voor kerst het mooie donkergroene Off Tropic. Een klassiek rood dat nooit gaat vervelen is Forever Yummy.

Mooie backdrops

De makkelijkste manier om mooie sets te bouwen voor je foodfoto’s, is met goede backdrops. Die koop je bijvoorbeeld digitaal bij mijn Backdropstudio op Esty! Afdrukken is heel eenvoudig, en daarna kan je los.

Een camerariem

Ik ben al jaren dol op de camerariemen (en andere leren producten) van Studio LL. Zowel voor om mijn nek als voor om mijn pols zijn ze geweldig, en nog helemaal gepersonaliseerd ook!

verlanglijst december

P.S. De kooekboeken die hierboven genoemd staan, heb ik gekregen van de respectievelijke uitgevers. Alle andere spullen heb ik zelf betaald. Ik ben niet betaald om over de boeken te schrijven.

Als je iets koopt via de linkjes naar bol.com hierboven, krijg ik daarvoor een klein percentage commissie, zonder dat het jou iets extra kost. Daar maak je me dus heel blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt