Courgetti met geitenkaas-paprikasaus

Deze courgetti met geitenkaas-paprikasaus staan snel op tafel en zijn lekker licht. Door de mooie oranje saus natuurlijk een prima gerecht om je Koningsnacht mee te beginnen, zo houd je ruimte over voor snacks. Of natuurlijk juist aan het einde van Koningsdag, als je de hele dag gesnackt hebt en toch nog iets gezonds wilt eten.

Lowcarb courgetti

Of natuurlijk op ieder ander moment, want courgetti met geitenkaas-paprikasaus is veel te lekker om tot twee dagen per jaar te beperken. De saus is lekker pittig, wat goed past bij de neutrale smaak van de courgetti. Wil je liever wat meer bulk? Vervang dan de courgetti (ook wel zoodles) door gewone pasta, of maak bijvoorbeeld een mix van spaghetti en courgetti.

Wat at EM - eetdagboek 16

Zelfgemaakte courgetti

Courgetti maak je het makkelijkst met een spiralizer, ik heb er zelf eentje van Microplane. Met een schaaf of dunschiller voor reepjes lukt het ook. Je zou de courgette natuurlijk ook zelf in hele fijne reepjes kunnen snijden, maar dat kost wel een boel tijd. Je kunt courgetti rauw serveren, maar ik vind het erg lekker om de courgetti even te bakken. Op die manier komt er ook vast wat vocht uit, waardoor dat vocht je je saus onnodig verdunt bij het serveren. Bovendien vind ik het lekkerder om de courgetti warm te serveren.

Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten voor courgetti met geitenkaas-paprikasaus voor 2 personen:

  • 1 grote of 2 kleine courgettes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl pimentón (poeder van gerookte paprika’s, verkrijgbaar bij o.a. Dille&Kamille)
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 100 gr zachte geitenkaas

Wat vond je van dit recept? 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

Maak met de spiralizer van de courgette(s) lange dunnen reepjes. Bewaar het middenstuk dat je overhoudt. Bak de courgetti met een snuf zout in een scheutje olijfolie gedurende een paar minuten in een wok of hapjespan, tot ze wat vocht beginnen los te laten. Doe de courgetti dan in een vergiet en laat ze uitlekken.

Doe een nieuwe scheut olie in de pan, snipper de ui en fruit deze op laag vuur tot hij glazig ziet. Snijd ondertussen de paprika in stukjes, en snijd ook het middenstuk van de courgette(s) in stukjes. Pers de knoflook boven de pan, doe de courgette en paprika erbij en voeg de pimentón en de chilivlokken toe. Bak de groenten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

Courgetti met geitenkaas-paprikasaus maken

Doe de warme groenten in de keukenmachine, het molentje van de staafmixer of de maatbeker van de staafmixer. Voeg de geitenkaas toe en pureer het geheel tot een mooie, vrijwel gladde oranje saus. Helemaal glad wordt de saus nooit, door de velletjes van de paprika. proef en maak op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bak de courgetti nog heel even in de pan, zodat ze weer warm zijn. Verdeel ze over twee borden en verdeel de saus erover. Extra lekker met wat Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.