Broodje rendang met pindamayo

Broodje rendang met pindamayo

Rendang over? Maak dan eens een broodje rendang! Extra lekker met mijn pindamayo, die smaakt als een compleet patatje flip

Stel, je bent dol op patatje flip. Dan vind je dit broodje rendang met pindamayo nóg lekkerder. De pindamayo alleen al smaakt als een compleet patatje flip, en dat vul je dus aan met een knapperige broodje, een flinke schep rendang en frisse rode kool.

Broodje rendang met pindamayo

Je kunt het je waarschijnlijk bijna niet voorstellen als je wel eens zelf (mijn) rendang gemaakt hebt, maar ik heb daarvan wel eens over. Niet zo gek als het lijkt overigens, want ik maak doorgaans een dubbele portie of meer. Met rendang die je over hebt van thuisbezorgd werkt dit natuurlijk net zo goed!

Trouwens. Dit werkt ook met tempeh goreng! Dus wát je ook aan Indisch eten over hebt: dit broodje is amazeballs.

De hoeveelheden in dít recept zijn gewoon wat ik maakte met wat ik voorhanden had. Groter broodje? Zorg dan ook voor meer rendang en kool. Minder rendang over? Gooi er dan gewoon wat meer van de rest op, dat is ook heerlijk.

Zo maak je 2 broodjes rendang met pindamayo:

  • Kooktijd: 5 minuten
  • 2 pistolets of stukken stokbrood van dat formaat
  • ca. 100 gr rendang
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl pindakaas
  • 1 el limoensap
  • 2 handenvol gesneden rode kool
  • crispy chili en verse koriander naar smaak

Zo maak je het

Snijd de broodjes open. Warm de rendang 2 minuten op vol vermogen in de magnetron op.

Roer ondertussen de mayonaise, pindakaas en limoensap door elkaar en besmeer de onderkant van de broodjes met dit mengsel. Verdeel de kool over de broodjes en verdeel de rendang daar weer overheen. Top met crispy chili oil en koriander naar smaak.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt