Broodje bief met zelfgemaakte mayo

Broodje bief met zelfgemaakte mayo

Broodje bief met zelfgemaakte mayonaise: supersnelle, eenvoudige mayonaise met de staafmier maken. Met azijn en mosterd!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Bij een stormachtig binnenweekend past wat mij betreft een hele lekkere lunch. Deze broodjes biefstuk zijn eenvoudig, supersnel klaar en door de zelfgemaakte mayonaise extra lekker. Je kunt natuurlijk ook mayo uit de winkel gebruiken, maar kies dan wel voor écht lekkere mayo, en ga niet met een yogonaise-achtige kledder zitten modderen, dat doet echt af aan je broodje!

Broodje biefstuk met zelfgemaakte mayo

Voor de mayonaise gebruikte ik zelfgemaakte wittewijnazijn, die is wat milder van smaak dan die uit de winkel. Experimenteer dus met de azijn: begin met een klein beetje, meer kan altijd. Ik houd bovendien van zurige mayo, dus misschien wil jij wel veel minder azijn erin. Daarnaast gebruikte ik truffelmosterd om de mayo op smaak te maken, erg lekker, maar met gewone fijne mosterd kan het natuurlijk ook. Ook daar geldt: begin met een beetje, meer kan altijd.

Enne, dit broodje bief met zelfgemaakte mayo kan natuurlijk ook als diner!

Broodje bief met zelfgemaakte mayo

Zo maak je 2 broodjes biefstuk met zelfgemaakte mayo:

 • Kooktijd: 15 minuten

  Voor de broodjes biefstuk

 • 2 biefstukken op kamertemperatuur (ik gebruikte die van Koop een Koe)
 • 2 kleine of 1 groot stokbrood van goede kwaliteit (dus niet gaan tutten met euroshopper. gewoon goed korstig brood van de (Franse) bakker of afbak)
 • 2 handen rucola of andere pittige sla
 • Voor de mayonaise:

 • 100 ml neutrale (olijf)olie
 • 1 eidooier
 • 1-2 el wittewijnazijn
 • Fijne Franse (truffel)mosterd naar smaak

Zo maak je het

Zelf mayonaise maken

Bak, indien nodig, het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de mayonaise met de staafmixer: doe olie, eidooier, een half el azijn en een beetje mosterd in een maatbeker. Zet de staafmixer op de bodem, zet die op een hoge stand, houd hem eerst even op de bodem en trek hem dan langzaam omhoog. Proef of je mayonaise meer azijn en/of mosterd nodig heeft. Zo ja, voeg die dan toe en herhaal het mixen.

Biefstuk op een broodje

Bak of grill de biefstukken zoals jij dat het lekkerste vindt. Voor mij is dat in een mengsel van boter en olijfolie, 1 minuut per kant in een loeihete pan. Verpak de biefstukken vervolgens in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

Snijd ondertussen de broodjes open, bestrijk beide kanten dik met mayonaise (de mayonaise die je overhoudt kun je een week in de koelkast bewaren).en beleg de onderste helft met rucola. Snijd de biefstukken vervolgens in plakjes en beleg de broodjes ermee. Bestrooi met zout en peperen klap de broodjes dicht. Stroop je mouwen op en dig in!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

Laat hier weten wat je er van vindt