Broodje biet

Broodje biet

Sneller dan dit broodje biet kan een maaltijd bijna niet! Pitabroodjes gevuld met gare bietjes, avocado en een frisse (vegan) yoghurtsaus.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Dit broodje biet was een snel probeersel, maar het viel zo in de smaak dat het hier inmiddels veel vaker op het menu staat. De peuter is geen enorme fan, maar gelukkig vindt hij het wel altijd leuk om te helpen met de foto’s van het eten.

Afgezien van het garen van de bieten – en dat kan dagen van tevoren, of je besteedt het uit – is het broodje biet een supersnel gerecht. Je zit letterlijk binnen 10 minuten aan tafel.

Broodje biet

Broodje met gepofte biet

Wij poften de bieten met wat andere groenten tegelijk toen de oven toch draaide. Je kun natuurlijk ook gewoon gestoomde bietjes uit de supermarkt gebruiken, die zijn ook prima. Het is wel lekker de bietjes even te verwarmen voor je ze in de broodjes schuift. Dat gaat het snelst in de magnetron.

Bietjes op brood

Dit broodje biet en salade aten wij als diner, maar het is natuurlijk ook een prima lunchgerecht. Door de vele groenten te combineren met wat eiwitten uit de yoghurt, is dit broodje overigens een volwaardige maaltijd.

Kies je voor plantaardige yoghurt, dan is je broodje biet bovendien vegan.

Zo maak je broodje biet en salade voor 2 personen:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 3 middelgrote gegaarde bietjes (zie hierboven)
  • 4 pitabroodjes
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • handje platte peterselie
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl sumac
  • 2 kleine of 1 grote avocado(‘s)

Zo maak je het

Verwarm de bietjes indien nodig in de magnetron en snijd ze vervolgens in plakken. Rooster de pitabroodjes. Hak ondertussen de peterselie grof.

Biet met (vegan) yoghurt

Meng de yoghurt met de peterselie, de olie, de sumac en zout en peper naar smaak. Halveer dan de avocado(‘s) en snijd ze in plakken.

Snijd de pitabroodjes open en besmeer ze met de yoghurtsaus. Verdeel de avocado over de broodjes, doe er de plakjes biet bij en garneer ten slotte met de yoghurtsaus.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt