Zeker niet de eerste broccolisalade op de site, maar wel een goede aanvulling, want deze is een bijgerecht ipv een maaltijdsalade! Aan het idee van rauwe broccoli moest ik zeker even wennen, maar sindsdien ben ik er dol op!
Ik ben trouwens niet de enige die deze salade heerlijk vind: kijk maar naar deze foto mét hand van mijn peuter: die kon niet wachten met proeven. Een betere aanbeveling kan bijna niet!
Zo maak je broccolisalade met amandel en rozijnen voor 2 personen:
- Kooktijd: 20
- 500 gr broccoli
- 1 rode ui
- 2 el amandelschaafsel
- 3 el rozijnen
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1,5 el citroensap
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Was de broccoli en snijd die in roosjes. Schil de steel en snijd steel en roosjes in plakjes.
Snijd de rode ui in halve ringen. Doe de ui en de broccoli bij elkaar in een kom.
Rooster vervolgens het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het schaafsel goudbruin is.
Doe het amandelschaafsel en de rozijnen in de schaal bij de broccoli en de ui.
Klop ten slotte een vinaigrette van de olijfolie en het citroensap met zout en peper naar smaak. Meng de dressing door de salade en laat 5 minuten rusten voor je de salade serveert.
Laat hier weten wat je er van vindt