Bloemkool piccata

Bloemkool piccata – met citroen-botersaus

Kerst 2024Kerst 2024

Bloemkool piccata, dat is geroosterde bloemkool met een romige saus van citroen en boter, met kappertjes en peterselie voor extra veel smaak en pit.

De originele piccata maak je met Milanese kipschnitzel, maar ik heb liever een vegetarische variant, dus ik koos voor groente.

Bloemkool piccata

Bloemkool met citroen en bonen

Wil je wat meer vulling, dan zijn geroosterde limabonen hier ook heerlijk bij/in. Wil je het helemaal afmaken, serveer er dan lekker brood bij om de saus mee op te sleuren.

Overigens is polenta hier ook heerlijk bij, bijvoorbeeld met lekker veel Parmezaanse kaas erin.

Bloemkool citroen

Zo maak je bloemkool piccata voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml groentebouillon
  • 40 gr roomboter
  • een handje platte peterselie
  • 1 biologische citroen
  • 2 el kappertjes
  • optioneel: 1 blik limabonen, afgespoeld en uitgelekt
  • nog een citroen

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg die op een bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met wat zout.

Wil je ook limabonen erbij serveren, bak die dan op dezelfde manier mee.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de resterende olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui op middelhoog vuur tot hij glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en laat 2 minuten mee bakken.

Voeg dan de bouillon toe en laat bruisen tot bijna alles verdampt is. Hak ondertussen de peterselie grof, raps de schil van de citroen en pers de citroen uit. Voeg dan de boter, de geraspte citroenschil en 2 el citroensap toe.

Laat de boter helemaal smelten en voeg ten slotte de kappertjes en de peterselie toe. Garneer als je wilt met extra plakjes citroen.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

KokenKoken

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt