Milanese kipschnitzel

Milanese kipschnitzel

Milanese gepaneerde kip. Crunchy, niet te vet en vol van smaak. Het is nauwelijks werk en het is lekker met alles, door de kaas in het gepaneerde korstje.
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Deze Milanese kip heeft een lange geschiedenis voor mij: mijn ouders en ik aten dit heel vaak. Ik vond het vroeger zo lekker dat we het zelfs op mijn kookpartijtje (ik werd 8, need I say more?) maakten: een handje vol kindertjes in de keuken die kipschnitzel stonden te paneren, appelmoes  en aardappelkoekjes maakten en keukenmessen hanteerden.

Dat alles uiteraard met koksmuts op, en daarna alles samen opeten. Kookstudio avant la lettre. En daaruit blijkt al: zelf kipschnitzel maken is heel makkelijk! Als een handjevol achtjarigen het kan, kan jij het zeker.

Gepaneerde kipschnitzel

De laatste jaren aten we dit niet meer zo vaak, maar het afgelopen jaar hebben mr. Em en ik het meerdere malen gemaakt en echt, het valt nooit tegen. Crunchy, niet te vet en vol van smaak. Het is nauwelijks werk (wel troep) en het is lekker met alles.

Het heet overigens Milanese kipschnitzel vanwege de kaas. Veel lekkerder dan alleen paneermeel. Deze kip is heerlijk met appelmoes en aardappelkoekjes natuurlijk, maar misschien nog wel lekkerder met een frisse salade en spaghetti.

Zo maak je Milanese kip schnitzel voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 1 grote biologische kipfilet (ongeveer 200 gr)
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 15 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 20 gr paneermeel

Zo maak je het

Begin met het moeilijkste stukje: de kip horizontaal doorsnijden, zodat je twee platte stukken kip hebt. Platdrukken/-slaan kan je ook proberen, maar snijden werkt echt beter!

Zelf Milanese kipschnitzel paneren

Zet vervolgens een assembly line op: maak een bordje met de bloem, gemengd met zout en peper, 1 bordje met het losgeklopte ei en 1 bordje met paneermeel en kaas. Meng hierdoor ook flink wat versgemalen zwarte peper. Haal de stukken kip eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel.

Kip Milanese

Verwarm vervolgens een scheut olie in een koekenpan en bak de kip daarin op matig vuur (anders is de buitenkant al klaar terwijl de binnenkant niet gaar is) tot hij goudbruin en krokant is. Dit duurt zeker 10 minuten.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4.1 / 5. Aantal: 10

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt