Een heerlijk bijgerecht voor wanneer je de barbecue aansteekt is deze salade met courgette en maïs. Beide groenten krijgen een laagje mosterdmarinade en ook in de dressing gaat een pittige mosterd.
De marinade wordt op de BBQ heerlijk zoet, de dressing zorgt voor pit en frisheid. Een vleugje bitter van de waterkers erbij en je hebt een heerlijke combinatie. Perfect naast bijvoorbeeld côte de boeuf met knoflookolie! Ik gebruikte trouwens deze mosterd, en deze vind ik ook erg geschikt.
Vegan salade met courgette en maïs
Deze salade is helemaal vegan en glutenvrij. Geschikt voor iedereen die trek heeft in een lekkere salade bij de barbecue dus.
Mijn kinderen aten hier gewoon van mee, maar die zijn dan ook wel wat gewend. Ik vind de salade dus kindproof, maar kijk vooral wat je eigen kind aankan.
Zo maak je BBQ salade met courgette en maïs voor 2 personen:
- Kooktijd: 25 minuten
- 1,5 el grove mosterd
- 1,5 el zonnebloemolie
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1/2 el citroensap
- 1 courgette
- 1 maïskolf
- een handje waterkers
Zo maak je het
Doe de helft van de mosterd met de zonnebloemolie in een kommetje en roer goed door elkaar. Smeer de maïskolven in met deze marinade.
Snijd de courgettes in plakjes en meng deze met de rest van de marinade. Grill de maïs en de courgette op de barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben.
Salade met maïs en courgette
Snijd met een scherp mes de maïskorrels van de kolven af. Meng de rest van de mosterd met de olijfolie en het citroensap.
Verdeel de waterkers over een grote schaal. Leg de plakjes courgette op de waterkers. Verdeel de maïskorrels over de andere groenten. Sprenkel ten slotte de dressing over de salade.
Laat hier weten wat je er van vindt