Een frisse, zomerse clafoutis. Niet de klassieke clafoutis met kersen, maar een miniversie met nectarine. Individuele clafoutis dus, perfect als feestelijk dessert!
Er staan hier natuurlijk al jaren diverse zoete én hartige clafoutis recepten, maar van een mini variant was het nog niet eerder gekomen. Bakken met nectarine doe ik sowieso graag, dus het was een kwestie van tijd tot ik het allemaal ging combineren. Nu is het dus zover!
Hoe lekker ik kersenclafoutis ook vind, het is wat mij betreft ook wel een gedoetje. De kersen vooraf ontpitten is héél veel werk (wel heel lekker), maar eigenlijk hoort het met hele kersen. En toegegeven, dan is de smaak nóg beter, maar dan zit je bij elke hap dus met kersenpitten in je mond.
Nectarine clafoutis
Ik houd niet van gedoe, dus maak ik ze eigenlijk altijd met iets anders erin. Voel je dus ook vrij om ander fruit dan nectarine te gebruiken. Frambozen zijn ook heerlijk fris, clafoutis met abrikoos of pruim is ook ontzettend lekker, en kersen kunnen uiteraard ook.
Zo maak je clafoutis met nectarine voor 2 personen:
- Kooktijd: 35 minuten
- 10 gr roomboter
- 2 nectarines
- 50 gr bloem
- 2 el kristalsuiker
- 75 ml melk
- 1 ei
- optioneel: poedersuiker
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet 2 ovenschaaltjes van ca. 12 cm doorsnede in met de boter. Snijd dan de nectarines doormidden, verwijder de pitten en snijd de helften in plakjes. Schik de plakjes nectarine in de schaaltjes.
Makkelijke clafoutis
Doe vervolgens de bloem in een mengkom met de suiker en een snufje zout. Voeg de melk en het ei toe en klop tot een glad beslag. Schenk het beslag over het fruit in de schaaltjes.
Bak de clafoutis met nectarines 25-30 minuten, tot ze goudbruin zijn en de bovenkant omhoog komt. Houd je oven goed in de gaten, want het kan snel gaan! Bestrooi de nectarineclafoutis ten slotte met wat poedersuiker, als je wilt.
Laat hier weten wat je er van vindt