Supereenvoudig om zelf te maken: cajun kruiden! Ik gebruik ze nog niet zo lang, maar sinds ik kwijlend naar de afleveringen over New Orleans en de Mississippi Delta van Somebody Feed Phil heb zitten kijken, kon ik niet wachten om cajun kruiden te gebruiken.
Zelfgemaakte cajun kruiden
Natuurlijk ben ik te eigenwijs om gewoon een mixje te kopen, dus dook ik diep in Google om te kijken wat er nu écht in cajun kruiden thuishoort. Dit is de mix waar ik uiteindelijk op uitkwam.
Cajun of creole kruiden?
De meningen verschillen in de VS overigens nogal: er zijn mensen die dit Creole seasoning vinden, maar ook mensen die dit Cajun vinden. Ik noem het gewoon Cajun, omdat dit het dichtste ligt bij wat we in Nederland als cajun kruiden noemen.
Officieel horen die echter geloof ik met meer peper, maar laten we het niet ingewikkelder maken dan nodig is.
Zo maak je 1 flinke pot cajun kruidenmix:
- Kooktijd: 5 minuten
- 3 el paprikapoeder
- 1 el selderijzout
- 1 el gedroogde ui vlokken
- 1 el gedroogde knoflook (granulaat)
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 1/2 el witte peper
- 1/2 el tijm
- 1 el chilipoeder
- 1 el oregano
Zo maak je het
Tja, het is eigenlijk nauwelijks een recept te noemen: het enige wat je hoeft te doen, is de kruiden door elkaar roeren en alles in een goed afgesloten potje stoppen.
Laat hier weten wat je er van vindt