Zelf een borrelpakket maken

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Een online borrel is leuk, maar een online borrel met een zelfgemaakt borrelpakket is nóg leuker. Maar hoe doe je dat, zelf een borrelpakket maken?

Mijn verjaardag vier ik onder normale omstandigheden met een uitgebreid etentje voor een grote groep. Dus nee, dat ging hem dit jaar ook niet worden. In plaats daarvan een online borrel, en daar hoort wat mij betreft een zelfgemaakt borrelpakket bij.

Want ja, je kunt online borrelpakketten bestellen, maar zelf een borrelpakket samenstellen is veel persoonlijker!

Zelf een borrelpakket maken

Zelfgemaakt borrelpakket

Dus googelde ik me suf, maar ik kon eigenlijk nergens vinden hoe je dat nou leuk kunt doen, zelf een borrelpakket maken dat ook nog door de brievenbus kan. Nou, dan vind ik het wiel toch lekker zelf uit?

Zo gezegd, zo gedaan, en na een flinke brainstormsessie kwam ik uit bij een feestelijk, vrolijk zelfgemaakt borrelpakket. Een deel van de pakketjes heb ik zelf weggebracht. Superleuk: stiekem tasje voor de deur zetten, foto maken, en een tijdje later de foto naar de nietsvermoedende borrelaar sturen.

De leukste op dat gebied was de vriendin bij wie ik als enige wél binnen was geweest, lekker een uurtje zitten kletsen en spelen met onze baby’s en daarna heel sneaky het borrelpakket achterlaten.

Zelf een borrelpakket maken

Borrelpakket in een brievenbusdoos

De rest van de pakketjes ging in een brievenbusdoosje op de post. En daar liep ik meteen al tegen de eerste hindernis aan: brievenbusdozen worden bijna alleen maar per 50 verkocht. Ik wilde liefst van die doosjes die je kunt openvouwen, maar de enige die ik in beschaafde aantallen kon vinden, waren deze. Wel de juiste maat en lekker stevig, maar niet met het openvouwen.

Mocht jij die tegenkomen, laat het me dan vooral in de comments weten, dan kan ik de info verwerken!

Drank in je borrelpakket

Ik heb gekeken naar wijntubes, maar ook dat bleek een uitdaging, omdat die doorgaans gemend zijn en ik juist iedereen hetzelfde wilde toesturen. Vind je dat juist wel leuk, dan zijn die tubes natuurlijk een prima optie.

Daarna ben ik gaan kijken naar lege tubes om zelf te vullen. Die bleken er wel te zijn, maar allemaal van 20 ml ofzo. Dat is ongeveer 2 slokken wijn, dus dat schiet niet op.

Dan maar iets heel anders: thee. Eh, thee? Jazeker! Want met mijn speciale melange kun je zowel heerlijke warme thee zetten als fantastische ijsthee! En die laatste kun je als je wilt dan weer serveren met ijs en een shot gin, en voilà: een cocktail. Op deze manier heb je dus voor elk wat wils, met én zonder alcohol. Je zou natuurlijk kunnen overwegen tubes met gin mee te sturen!

Borrelpakketje

Inhoud zelfgemaakte borrelpakketjes

Voor een echte borrel heb je natuurlijk meer nodig dan drank alleen, en dus vulde ik mijn borrelpakketten met het volgende.

  • Koekjes met roze peper en zwarte sesam – zie ze als volwassen zandkoekjes. Maar een klein beetje zoet en daardoor perfect bij thee én bij wijn.
  • Mijn favoriete Bites We Love: knapperige erwtjes met zwarte peper – verslavend lekker;
  • Doe-het-zelf-popcorn, pittig, rokerig en een tikje zoet. Mijn eigen recept, maar dan met wat lichtbruine suiker ipv maple syrup en dat bleek perfect te werken!
  • Roltoeters, want feesthoedjes passen niet door de brievenbus. En roltoeteren was met alle aanhakende peuters en kleuters reuze gezellig;
  • Een vrolijke brief natuurlijk.
Zelf een borrelpakket maken

Borrelpakket verpakken

Voor het verpakken gebruikte ik cellofaanzakjes die ik nog over had van een traktatie van onze kleuter. Die gaan per 200, dus je kan er even mee vooruit. Je zou voor een deel van het lekkers ook papieren boterhamzakjes kunnen gebruiken. Om te zorgen dat de koekjes en zoutjes knapperig blijven, heb je wel echt iets nodig dat afsluit van de lucht.

Aan de thee ging voor de zekerheid nog een label zodat iedereen zou snappen wat het was. De rest leek me vanzelf spreken.

Het geheel ging met vrolijk gekleurd vloeipapier in de pakketjes, ook om te zorgen dat de koekjes heel zouden blijven. Brievenbuspakje van maken dan wel kaartje aan het tasje hangen en klaar. Niet alleen geweldig om te doen, maar als ik de reacties mag geloven, ook ontzettend leuk om te ontvangen.

Zelf een borrelpakket maken

En niet te vergeten, de borrel erna was nog leuker dan zonder zelfgemaakte borrelpakketten, want nu kon iedereen het ook, net als in het echt, over het eten hebben. “Hé, blijf van mijn popcorn af!” “Wat zit er nou precies in de koekjes?” “Mag mijn peuter ze ook gewoon?” “Ik heb net voor het eerst popcorn in een pan gemaakt.”.

Kosten borrelpakket?

Duur? Nee, absoluut niet! Inclusief verzendkosten kom je met een zelfgemaakt borrelpakket onder €10 uit! Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Kies je voor pakketpost, dan zou je zelfs een gewone fles wijn mee kunnen sturen. Dat ben je uiteraard wel wat duurder uit dan die €10, maar dan nóg is het een stuk voordeliger dan online bestellen.

Zelf een borrelpakket samenstellen

Zelf een borrelpakket maken is al met al dus voornamelijk leuk, en echt niet moeilijk. Ik vond het echt alsof ik al mijn gasten een cadeautje gaf! Laat je zeker niet tegenhouden doordat het “gedoe” zou zijn, want dat is me alles meegevallen. Ook hoef je er dus níet voor naar de groothandel. Geen enkele reden om je “gasten” dus niet te verwennen met een zelfgemaakt borrelpakketje!

N.B. De linkjes naar Bol in dit artikel zijn affiliate links. Als je via die links iets koopt, kost het jou niets extra, maar krijg ik wel een percentage commissie. Daar ben ik dus superblij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt