Pittig-zoete popcorn

Pittig-zoete popcorn

Wat mij betreft kan popcorn zo ongeveer altijd. En deze pittig-zoete popcorn met maple syrup en spicy paprika al helemaal!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Of je nu na de afgelopen periode het liefst alleen nog maar buiten bent, of juist extra gehecht bent geraakt aan je bank: popcorn is altijd lekker. Vind ik dan. Sowieso vind ik het een ideale snack: vooraf neemt het nauwelijks ruimte in, het is snel klaar en dan heb je ook meteen een enorme berg lekkers. Zoals deze pittig-zoete popcorn met spicy paprika en maple syrup!

Het gekke is: ik houd helemaal niet van zoete popcorn. Zoute, díe vind ik lekker. En popcorn met andere toestanden, zoals boter, Parmezaanse kaas of wat dan ook: blegh. Maar déze variant, die niet plakt, meer hartig dan zoet is en flink pit heeft, vind ik heerlijk.

Pittig-zoete popcorn

Zelf popcorn maken

Vroeger maakte ik popcorn altijd uit een magnetronpakjes, maar aangezien dat een stuk minder goed gaat in een combimagnetron met vast element, moest ik alweer een tijd geleden op zoek naar een andere manier.

Een hapjespan met glazen deksel bleek de oplossing: daarmee kan ik de popcorn goed zien, dat voorkomt verbrande popcorn. Het werkt natuurlijk ook met een pan met een gewoon deksel, dan moet je alleen wat beter opletten.

Pittig-zoete popcorn

Pittig-zoete popcorn met paprika en maple syrup

Het idee voor deze pittig-zoete popcorn kreeg ik tijdens de Swiepswoepswap van maart, toen ik was gekoppeld aan TiffsKitchen en op haar blog allerlei tips voor smaakmakers in de popcorn tegenkwam. Daar kreeg ik enorme trek van, en zo bedacht ik deze variant.

Zo maak je een grote bak pittig-zoete popcorn:

  • Kooktijd: 10 minuten
  • 100 gr popcornmaïs⁠
  • 2 tl zonnebloem- of koolzaadolie⁠
  • 1/2 tl fijn zout⁠
  • 1 tl pimentón⁠
  • 1,5 el maple syrup⁠

Zo maak je het

Verwarm de olie met 3 maïskorrels tot die alle 3 gepoft zijn. Doe dan de rest van de maïs erbij en pof tot alles popcorn is. Doe dan het zout, de pimentón en de maple syrup erbij en schud alles goed om.⁠⁠

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 2

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt