Zalm met harissa uit de oven

Zalm met harissa uit de oven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

De perfecte combinatie volgens mij: de volle smaak van zalm, met pittige harissa. De combi was een ingeving, en die bleek zó lekker dat we het binnen 1 week 2x aten. Dat zegt genoeg!

Zalm met harissa uit de oven

Zalm met of zonder harissa?

Geen fan van pittig? Daar heb ik een oplossing voor: voor mijn kinderen maakte ik een nét zo lekkere variant van dit gerecht, maar dan zonder pit. Zalm met harissa, maar dan dus zonder harissa.

Gebruik dan 1 el tomatenpuree plus 1 el van je favoriete barbecuesaus. Hier is dat de versie voor de kinderen, maar wij vinden het oprecht even lekker. We houden alleen nét wat meer van pittig.

Welke harissa gebruiken voor zalm?

Over pit gesproken: test altijd even hoe pittig je harissa is. Ik gebruik het liefst deze (die helaas niet meer in NL verkocht wordt), maar deze vind ik ook erg lekker. Pas de hoeveelheid als je wilt aan om je zalm pittiger of minder pittig te maken.

Zalm met harissa en komkommersalade

Deze zalm is heerlijk met een simpele komkommersalade. Meng hiervoor 1 komkommer in blokjes met 1 tl sesamolie, een kneepje citroensap en 1 tl sesamzaadjes.

Zo maak je zalm met harissa uit de oven voor 2 personen:

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 175-200 gr zalmfilet (met of zonder vel maakt niet uit)
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 el niet té pittige harissa

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zalm en dep hem droog. Doe de olie in de ovenschaal en leg de zalm erin, met de velkant naar beneden (ook als hij geen vel heeft, zie je het verschil).

Zalm bereiden in de oven

Schep de harissa (of de tomaat-barbecuesaus) op de zalm en verspreid goed over de bovenkant van de zalm. Zet de zalm met harissa in de oven en bak tot de vis voor jou de juiste garing heeft, ca. 20 minuten.

Hoe lang dat precies is, hangt van heel veel factoren af:
De dikte van de filet, en of hij overal even dik is;
De temperatuur van de zalm wanneer hij de oven in gaat;
Het type ovenschaal dat je gebruikt;
Je eigen voorkeur.

Kortom: houd hem goed in de gaten. Ik zie of de zalm goed is doordat de harissa iets donkerder van kleur geworden is, de zijkanten van de zalm mooi roze zijn en de randjes iets bruin beginnen te kleuren.

Dat gezegd hebbend, aan de hand van de bovenstaande factoren kan de zalm met harissa dan want gaarder of minder gaar uitvallen dan je misschien had verwacht, maar hoe dan ook is ie dan heerlijk!

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt