Deze supersnelle Mexicaanse salade bowl bedacht ik toen ik wél zin had in een uitgebreide lunch, maar geen tijd en fut had om lang in de keuken te staan. Deze Mexicaanse salade staat in 10 minuten op tafel, dus dat lukt altijd.

Mexicaanse maaltijdsalade
Wil je graag wat meer bulk? Vervang dan de bonen door de rijst en bonen uit dit recept, en top die met de overige ingrediënten van de salade. Wil je liever meer bulk zonder al te veel carbs, of gewoon nóg meer, dan zijn restjes geroosterde groente uit de oven hier ook heerlijk in!
Je kunt de salade trouwens ook prima meenemen als lunch. Zorg wel dat je de bonen verwarmd hebt, dat komt de textuur enorm ten goede: van droog worden (en blijven) de bonen smeuïg.

Vegan Mexicaanse salade
Het is een salade versie van mijn populaire Mexicaanse veggie bowl. En dan dus makkelijker én veel sneller. Hij is bovendien vegan, meer toevallig dan zo bedoeld. Dierlijke ingrediënten vond ik hier niets toevoegen, de smaken zijn precies goed zoals ze zijn! Deze salade bowl is bovendien glutenvrij.
Zo maak je vegan Mexicaanse salade bowl voor 2 personen:
- Kooktijd: 10 minuten
- 1 blik zwarte bonen (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
- 1/2 tl pimentón
- 1 tl komijn
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 limoen
- 200 gr snoeptomaatjes
- 1 rode puntpaprika
- 4 handjes verse spinazie
- 1 avocado
- 2 handjes nachochips
Zo maak je het
Meng de bonen met de pimentón, de komijn en de olijfolie. Verwarm ze 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand, tot ze goed warm zijn.
Proef en maak op smaak met wat limoensap. Verdeel de bonen over 2 kommen. Snijd dan de snoeptomaatjes doormidden en de paprika in dunne ringen of reepjes.
Mexicaanse lunchsalade
Verdeel de tomaatjes en de paprika over de kommen. Verdeel ook de spinazie over de kommen.
Snijd daarna de avocado in plakjes en verdeel die over de kommen. Verkruimel de nachochips boven de kommen. Besprenkel ten slotte het geheel met nog wat limoensap.
Laat hier weten wat je er van vindt