Vegan bowl met courgette, boontjes en amandel-citroendressing

Vegan bowl met courgette en amandel-citroendressing

Razendsnel op tafel, waanzinnig lekker en geliefd bij jong en oud: deze vegan bowl met courgette, boontjes en amandel-citroendressing heeft het allemaal.

Aangezien ik meestal een beetje achter de trends aanloop, als ik ze al volg, staan er hier nog niet veel recepten voor bowls. Deze bowl met courgette, quinoa en amandel-citroendressing bedacht ik helemaal op de fiets. Dan is het natuurlijk altijd afwachten of het resultaat net zo lekker is als ik in mijn hoofd heb. Dat was hier niet het geval: deze bowl met courgette, boontjes en quinoa bleek nog véél lekkerder dan ik had kunnen vermoeden.

Vegan bowl met courgette, boontjes en amandel-citroendressing

Zo maak je vegan bowl met courgette en amandel-citroendressing voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 300 gr sperziebonen
  • 1 groentebouillonblokje of 1 liter groentebouillon
  • 100 gr quinoa
  • 1 biologische citroen
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 el amandelboter
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 avocado

Zo maak je het

Veggie bowl met boontjes

Haal de sperziebonen af en snijd ze in stukjes. Doe het bouillonblokje met een liter kokend water in een ruime pan, of breng de groentebouillon in een ruime pan aan de kook. Leg de sperziebonen in een stoommandje, zeef of vergiet en hang ze zo boven de bouillon. Leg het deksel van de pan er bovenop en stoom de boontjes zo gedurende 5 minuten.

Vegan bowl met quinoa

Stort dan de quinoa in de bouillon. Stoom de boontjes zo terwijl de quinoa kookt nog eens 12 minuten. Rasp ondertussen de schil van de citroen. Hussel deze door de boontjes als ze gestoomd zijn.

Groente bowl met courgette

Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes en bak die in een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op hoog vuur met wat zout en peper mooi goudbruin. Doe de courgette in een schaaltje of op een bord en verhit op middelhoog vuur weer een scheutje olie in de pan.

Snijd de knoflook fijn en fruit die in de olie tot hij begint te geuren. Voeg dan de linzen toe en verwarm de al roerend.

Amandel-citroendressing

Klop van de amandelboter, de olijfolie en 1 el citroensap een dressing. Voeg scheutje voor scheutje al kloppend water toe, tot je dressing de textuur heeft van dunne yoghurt. Proef en maak op smaak met zout, peper en zo nodig meer citroensap.

Verdeel de quinoa, de linzen, de boontjes en de courgette over twee kommen. Schenk de dressing over de bowls. Snijd ten slotte de avocado in plakjes en verdeel ook die over de kommen.

Vegan bowl met courgette, boontjes en amandel-citroendressing

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 1

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt