Rougail saucisse tropische stoof

Tropische stoof rougail saucisse

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Rougail saucisse is een rijkgevulde tropische stoof met smaakmakers uit de hele wereld. Het maken kost een beetje tijd, maar héél weinig inspanning en het resultaat is groots!

Tropische stoof rougail saucisse

Wat is rougail saucisse?

Een tijdje geleden zag ik als daghap bij één van mijn favoriete restaurants in Montpellier rougail saucisse voorbijkomen. Het gebeurt niet vaak bij Franse gerechten, maar ik had werkelijk geen idéé wat het zou kunnen zijn.

Gelukkig wist Google het wel: rougail saucisse is een stoofgerecht met worst uit tropisch Frankrijk: La Réunion. Dat is een eiland in de Indische Oceaan, maar rougail saucisse is ook een Creools gerecht, door de uitwisseling van tot slaafgemaakten. De naam is dan weer afkomstig uit het Tamil, want India is dichtbij.

Tropische stoof met worst

Een stoof met een rijke historie dus. Ik paste hem een beetje aan naar mijn smaak, want de gerookte Creoolse worst die erin moet, had ik niet, en het Franse alternatief ook niet. Kwam op zich wel goed uit, want die worsten moet je koken, terwijl ik juist zo dol ben op de maillard-reactie, dus ik neem liever runderchipolata.

Ik combineerde die liefde met de recepten die ik voor het gerecht vond, en de rest is geschiedenis: mijn hele gezin vond het waanzinnig lekker, dus deze tropische stoof komt zeker vaker op het menu!

Dit recept is dan ook voldoende voor 4 personen: vries de helft in als je met zijn tweeën bent, of eet het met zijn vieren. Ik serveerde er rijst bij (notenrijst van Lassie, iets met een kind dat niet zo van rijst houdt) en een roodlofsalade met sesamvinaigrette.

Zo maak je tropische stoof rougail saucisse voor 4 personen:

 • Kooktijd: 45 minuten
 • 2 uien
 • 3 knof
 • Blik pulpo
 • 4 cm gember
 • 1 tl herbes de Provence
 • 1/2 tl kurkuma
 • 3 blaadjes laurier
 • Piment d’Espelette
 • 400 gr worstjes
 • Boter of olie
 • Rijst en salade om te serveren

Zo maak je het

Verhit in een grote stoofpan de helft van de boter of olie en braad de worstjes op hoog vuur rondom bruin. Gaar is niet nodig!

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Rasp ook de gember. Vis dan de gebruinde worstjes uit de pan en leg ze op een snijplank.

Verhit de boter met het achtergebleven braadvet en fruit hierin de ui met de knoflook tot alles lekker begint te geuren. Voeg dan de gember toe en bak 1 minuut mee.

Schenk de tomaat erbij en voeg de overige kruiden toe. Laat de saus aan de kook komen. Snijd ondertussen de worstjes in stukjes.

Voeg de stukjes toe aan de worst, roer alles goed om en laat de rougail saucisse 20 minuten pruttelen, tot de saus dik is en de worst goed gaar. Wordt de saus te snel dik, voeg dan wat water toe.

Serveer met rijst en salade.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt