Tropische panna cotta

Tropische panna cotta met kokos, mango en passievrucht

Een fris, romig toetje zonder zuivel, dat is deze tropische panna cotta met kokos, mango en passievrucht. Een tropisch feestje op tafel!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Anno 2022 leek het me hoog tijd voor een panna cotta zonder zuivel. Hoe heerlijk ik mijn panna cotta met kastanje en frambozen en mijn cheesecake panna cotta ook vind, vond ik het tijd voor een vegan versie. Dat werd deze tropische panna cotta met kokos, mango en passievrucht.

Tropische panna cotta

Tropische panna cotta zonder zuivel

Ik wilde hem graag vegan maken, maar ik had nogal wat ruzie met de agar-agar. Kan aan mij liggen, maar ik vind het dus makkelijker om panna cotta met gelatine te maken. Daarmee is het een panna cotta zonder zuivel, maar met dierlijke ingrediënten.

Vegan panna cotta met agar-agar

Vegan kan ook! In plaats van met gelatine, dat van dierenbotten wordt gemaakt, maak je deze vegan panna cotta dan met agar-agar. Daarmee is deze tropische panna cotta helemaal vrij van dierlijke ingrediënten. Dan vervangt 1 gram agar-agar 3 gram gelatine.

Agar-agar moet in tegenstelling tot gelatine goed worden doorgekookt, anders “pakt” het niet. Bovendien stolt een mengsel met agar-agar al bij 40 graden. Je moet dus snel werken!

Tropische panna cotta

Frisse panna cotta met passievrucht en mango

Dit recept is voldoende voor 2-4 personen. Serveer je er nog wat extra fruit bij, dan is het zeker genoeg voor 4. Heb je zin in een groot toetje, dan is het genoeg voor 2 ;).

Het makkelijkst is om 2 laagjes te maken. Wil je 4 lagen maken, neem dan 4×2 uur wachttijd en gebruik steeds de helft van de mengsels.

De kokosmelk maak je trouwens op smaak met limoenblad. Dat koop je als djeruk purut (of djeroek poeroet) bij de toko in de vriezer.

Zo maak je tropische panna cotta met kokos, mango en passievrucht voor 2-4 personen:

 • Wachttijd: 4 uur
 • Kooktijd: 30 minuten
 • 400 ml volle kokosmelk
 • 2 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
 • 15 gr suiker
 • 3 blaadjes gelatine
 • 125 rijpe mango (mag uit de vriezer)
 • 90 gr (6 diepvriesblokjes) passievruchtpulp
 • 2 el kokend water
 • optioneel: mango, passievrucht en geroosterde kokos om te serveren

Zo maak je het

Zorg om te beginnen dat eventueel bevroren fruit ontdooid is.

Tropische panna cotta van kokosmelk

Doe de kokosmelk met de limoenblaadjes en de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat de kokosmelk 10 minuten op heel laag vuur pruttelen.

Laat ondertussen 2 blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water. Vis na het pruttelen de limoenblaadjes uit de kokosmelk en doe de gelatine bij de hete kokosmelk.

Roer goed om en verdeel het kokosmengsel over 2 tot 4 glaasjes. Zet de glazen in de koelkast en laat de panna cotta 2 uur opstijven.

Panna cotta met mango en passievrucht

Maak tegen het einde van die 2 uur het fruitmengsel. Schep hiervoor de passievruchtpulp in een zeef en laat zoveel mogelijk pulp door de zeef heen lekken.

Pureer de mango met een staafmixer of blender. Wrijf de mangopulp ook door een zeef. Laat ondertussen het laatste blaadje gelatine 5 minuten weken in koud water.

Schenk dan de gezeefde passievrucht en de gezeefde mango in een maatbeker. Roer de gelatine los met 2 el kokend water en voeg dit mengsel toe aan het fruitmengsel. Roer alles goed door en verdeel dit over de glazen met panna cotta.

Laat de tropische panna cotta nog eens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer de panna cotta als je wilt met extra fruit en kokos.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal: 3

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

 1. Leuk recept maar jammer dat je t niet afmaakt met agaragar als je daarover wel begint!

  Verder ben ik benieuwd naar t resultaat.

Laat hier weten wat je er van vindt