Galette met maïs en tomaatjes

Galette? Ja, is gewoon een ander woord voor een hartige taart. Nou ja, een makkelijker versie eigenlijk. En maïs en tomaatjes zijn niet alleen de favoriete combinatie van mijn kinderen, maar ook gewoon héél erg lekker samen. Een galette met maïs en tomaatjes is dus wat mij betreft het ultieme gerecht voor de nazomer!

Galette met maïs en tomaatjes

Makkelijke galette met tomaatjes en maïs

Alle reden dus om ze samen in een hartige taart te stoppen. En een galette is extra snel en makkelijk. Zeker als je kant-en-klaar korstdeeg gebruikt! Ik koop voor dit doel altijd deze in Frankrijk, want die is met boter ipv plantaardig vet en kun je uitstekend invriezen. In Nederland zijn helaas alleen varianten met plantaardig vet te koop.

Galette met maïs en tomaatjes

Zelfgemaakt korstdeeg is natuurlijk nóg lekkerder, maar ik ben ook maar een mens, dus ik doe regelmatig een greep in de vriezer voor een rol korstdeeg. Zelf maken? Dit is mijn favoriete recept.

Zo maak je galette met maïs en tomaatjes voor 2 personen:

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl olijfolie
  • 400 gr snoeptomaatjes
  • 1 portie korstdeeg
  • 2 el polenta
  • 1 klein blikje maïs, afgespoeld en uitgelekt
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 2 takjes tijm

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Verwarm op middelhoog vuur de olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan. Fruit hierin de ui tot hij glazig ziet terwijl je af en toe roert.

Snelle hartige taart met maïs en tomaat

Voeg dan de knoflook toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg dan de tomaatjes toe en bak ze mee tot het grootste deel ervan gebarsten is van de warmte.

Rol ondertussen het korstdeeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi de polenta erover. Houd een rand van 2 cm rondom vrij.

Makkelijke galette

Stort de maïs in de pan bij de tomaatjes en roer tot alles goed gemengd is. Verdeel vervolgens het groentemengsel over de polenta en houd wederom de rand vrij. Vouw de deegrand over de vulling.

Rasp de kaas over de galette. Ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi die ook over de galette. Bak je galette in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Leave A Reply

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.