Kip Cashew

Kip Cashew uit Reishonger

Ken je die kip met cashewnoten nog, uit dat pakje? Deze kip cashew is de echte! Gevonden in Reishonger en veel lekkerder dan die uit het bekende pakje.

Thaise kip cashew

Dit Thaise recept voor kip cashew uit Reishonger sprak me direct aan, om een reden die ik tegenwoordig bijna niet durf te vertellen. In mijn studententijd was ik namelijk dol op het Knorr Wereldgerecht Kip Siam. Je weet wel. Marinade, sausmix, cashewnoten en rijst in een pakje. Dat je zelf nog kip, bosui en water moet toevoegen.

Ik was toen al wel zo snugger om ook peultjes toe te voegen, en meer cashewnoten, maar hoe je de saus die ik toen zo lekker vond nou moest maken, ik had geen idee. Ik had dus al jaren geen kip met cashewnoten meer gegeten, terwijl ik dat altijd wel heel lekker vond. Dit recept móest ik dus wel maken!

Kip uit Reishonger

Het bleek veel simpeler dan ik had gedacht, en ongeveer een miljoen keer lekkerder dan de kip siam van vroeger. Voortaan staat er hier dus weer regelmatig kip cashew op het menu! Uiteraard wel met een paar aanpassingen (meer saus!) door mij, want zo eigenwijs ben ik nu eenmaal. En weet je wat het gekste is? Op deze manier is de kip net zo snel klaar als destijds uit dat pakje…

Sabine, de schrijfster van Reishonger, adviseert om je kip cashew met (jasmijn)rijst te serveren, en eventueel wat chili-olie voor als het nog pittiger mag. Ik liet die allebei weg. Weliswaar had pittiger best gemogen, maar nodig was het niet. In plaats van rijst heb ik liever meer groente, dus ik serveerde hier gewokte Chinese kool met gember bij. Peultjes erdoor had natuurlijk ook gekund…

Zo maak je kip cashew voor 2 personen:

 • Kooktijd: 25 minuten
 • neutrale olie
 • 250 gr kipfilet
 • 2 tenen knoflook
 • 4 bosuitjes
 • 1/2 rode peper (met pitjes, anders kun je beter een hele peper gebruiken)
 • 1 kleine ui
 • 75 gr cashewnoten, ongezouten (ik gebruikte ongebrande, Sabine gebrande)
 • 2 el palmsuiker, bruine suiker of keukenstroop
 • 2 el sojasaus
 • 1 el vissaus
 • 1 el oestersaus

Zo maak je het

Snijd de kipfilet in blokjes. Hak de knoflook fijn, snijd 3 bosuitjes grof en 1 fijn, snijd de rode peper in ringen en snipper de ui grof.

Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet hierin aan alle kanten op hoog vuur bruin. Voeg de knoflook, bosui, rode peper en ui toe en wok tot de ui zacht is. Voeg de overige ingrediënten toe en bak het geheel op hoog vuur tot de cashewnoten lekker plakkerig zijn.

Bestrooi de kip cashew voor het serveren met het laatste bosuitje.

 

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt