Spitskool met chorizo en garnalen

Spitskool met chorizo en garnalen

Deze spitskool met chorizo en garnalen is heerlijk pittig door de chorizo, fris van de spitskool en zoet van de garnalen. Perfect voor de nazomer en herfst.

Deze spitskool met chorizo en garnalen is in feite een variant op deze groene kool. In mijn groentetas zit veel vaker spitskool dan groene kool, dus meestal maakte ik dat gerecht al met spitskool. In de loop der jaren is het echter door geëvolueerd, dus ik vond het hoog tijd om deze nieuwe variant aan jullie te presenteren.

Spitskool met chorizo en garnalen

Spitskool met chorizo

De pittige chorizo, gewokte spitskool, romige kikkererwten en zoeten garnalen vormen samen een heerlijke stoofschotel, die ook nog eens snel op tafel staat. Zowel in de zomer als in de winter is dit een heerlijk gerecht, Zomers door de tomaat en de garnalen, verwarmend, door de pimentón en de chorizo.

Spitskool met chorizo en garnalen

Zo maak je spitskool met chorizo en garnalen voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 75 gr chorizo, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 tl pimentón (gerooktepaprikapoeder)
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 100 gr (diepvries)garnalen
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 kleine spitskool, in reepjes gesneden

Zo maak je het

Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok. Doe de blokjes chorizo in de pan en bak ze op zacht vuur tot de mooi bruin kleuren en krokante randjes krijgen. Dep met keukenpapier een deel van het vet uit de pan. Voeg de ui toe en bak deze samen met de chorizo op zacht vuur tot de ui glazig ziet.

Spitskool klaarmaken

Doe dan de pimentón erbij, en pers de knoflook uit boven de pan. Bak zachtjes tot de knoflook begint te geuren. Doe dan de tomaat erbij. Draai het vuur iets hoger en laat de tomaat even meebakken. Doe dan de garnalen erbij. Doe, wanneer deze roze randjes beginnen te krijgen, de spitskool erbij en draai het vuur omhoog. Bak zo al roerend de spitskool tot deze begint te slinken. Doe dan de kikkererwten ook in de pan en warm ze mee. Proef of er nog zout en peper bij moet, en of de kikkererwten warm zijn. Zodra die warm zijn, is het eten klaar.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3.7 / 5. Aantal: 3

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt