Een razendsnelle bowl met groene asperges en spelt. De asperges bak je op hoog vuur tot ze beginnen te blakeren, terwijl je ondertussen de dressing maakt. Daarna nog even een eitje bakken en klaar ben je.
Geloof mij: deze bowl is verslavend lekker. Ik lunch hier rustig een week lang iedere dag mee.
Bowl met spelt
De bulk in deze bowl komt van spelt. Spelt? Jazeker, spelt. Dit kun je gekookt eten alsof het rijst is.
De spelt die ik uit Frankrijk had meegenomen, moest zowat een uur koken, dus die heb ik gemakshalve in de instant pot (aff. link) gestopt. Daarin was hij in een half uurtje klaar. De meeste spelt in Nederlandse winkels is echter net zo snel klaar als rijst.
Mijn beste tip op dit gebied is denk ik om een heel pak spelt in 1x te koken en de gekookte spelt in te vriezen. Geen spelt? Met bulgur of quinoa is deze bowl net zo lekker.
Zo maak je bowl met groene asperges en spelt voor 2 personen:
- Kooktijd: 10 minuten
- 400 gr groene asperges (hoe dunner hoe beter)
- 3,5 el extra vierge olijfolie
- 1 el granaatappelmelasse
- 2 soeplepels gekookte spelt
- 2 eieren
Zo maak je het
Begin met de spelt als die nog niet gekookt is. Kook de korrels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de spelt een beetje afkoelen terwijl je de rest van de bowl maakt.
Lunch bowl met groene asperges en spelt
Snijd de groene asperges in kleine stukjes. Doe 1/2 el olijfolie in een koekenpan en verhit op hoog vuur. Bak de stukjes asperges erin terwijl je ze af en toe omschudt.
Maak ondertussen de dressing van 2 el olijfolie, de granaatappelmelasse en zout en peper naar smaak.
Schep de spelt en de gebakken asperges door de dressing. Bak de eieren in de laatste el olijfolie en top de bowls met de eieren.
Laat hier weten wat je er van vindt