Selderijsalade

Céléri rémoulade: selderijsalade

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Huisgemaakte selderijsalade (zijn er nog mensen die selleriesalade zeggen?): ik had me er nog nooit aan gewaagd. Gek eigenlijk, want céléri rémoulade is één van mijn favoriete salades uit de Franse supermarkt. Selderijsalade dus!

Selderijsalade

Salade van knolselderij

Van knolselderij, voor de duidelijkheid. Met rémoulade: een romige saus met flink wat mosterd. Daarmee transformeer je de toch wat saaie knolselderij in een handomdraai in een heerlijk romige, pittige salade. De pit komt van mosterd. Ik gebruik meestal deze, want, Frans recept, dus Franse mosterd.

Trouwens, vast ook lekker om deze dressing te husselen met geraspte bleekselderij, dus dat ga ik binnenkort zeker eens proberen. Over selderij gesproken: ik bestrooide de salade met wat selderijblad, want dat had ik toevallig in huis. Nodig is het zeker niet, maar het staat leuk. Peterselie wordt ook vaak gebruikt op deze salade, maar ook daarvoor geldt: het staat leuk, maar het hoeft niet.

Selderijsalade

Franse selderijsalade

Deze selderijsalade is in Frankrijk vaak onderdeel van een voorgerecht, bijvoorbeeld naast wat paté, of met een heleboel salades (wortel, komkommer, you name it) als crudités. Als bijgerecht is céléri rémoulade ook heerlijk, bijvoorbeeld bij een croque madame of een quiche. Knolselderij over? Top! Met appel maak je er een heerlijke, romige soep van!

Zo maak je selderijsalade voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 50 gr volle (Franse) kwark
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl citroensap of wittewijnazijn
  • 250 gr knolselderij
  • optioneel: selderijblad of (platte) peterselie

Zo maak je het

Begin met de remouladesaus. Klop daarvoor de kwark los met de mayonaise, de mosterd en het citroensap. Proef en maak op smaak met zout. De saus moet flink pittig zijn van de mosterd, dus voeg als je wilt nog meer toe.

Salade van knolselderij

Schil dan de knolselderij en rasp deze. Doe dat op formaatje “Drie Beren”: niet te grof en niet te fijn. Mijn blokrasp maakt de grove rasp hele dun, waardoor dat perfect is. Bij een fijne rasp krijg je makkelijk een soort natte pluis, dus experimenteer er zelf even mee.

Meng de geraspte knolselderij door de remouladesaus. Schep alles goed om, zodat alle sliertjes bedekt zijn met saus. Bestrooi als je wilt met grof gehakt selderijblad of peterselie.

Je kunt deze selderijsalade zeker 2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt