Knapperige spruitjes, fris-zoete sinaasappel, pittige radijsjes en romige tahindressing: het zit allemaal in deze salade en hij is nog vegan ook. Wat wil een mens nog meer?
Dol als ik ben op bloedsinaasappel, probeer ik die in het seizoen werkelijk overal in te stoppen. Dit jaar was dat niet anders en bedacht ik deze heerlijke salade met spruitjes en bloedsinaasappel.
Geen hele spruitjes overigens: je schaaft ze voor deze salade in hele dunne plakjes, waardoor het in feite meer een soort koolsla wordt.
Zo maak je salade van spruitjes en bloedsinaasappel voor 2 personen:
- 300 gr spruitjes
- 3 bloedsinaasappels
- 6 radijsjes
- 2 el tahin
- zout en peper
- evt. citroensap
Zo maak je het
Salade van geschaafde spruitjes
Controleer de spruitjes en haal eventuele lelijk plekjes eraf. Schaaf ze met de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd ook de radijsjes in dunne plakjes.
Bloedsinaasappel snijden
Snijd de sinaasappels. Haal hiervoor onder en boven een kapje eraf met een scherp mes, en snijd vervolgens de schil van onder naar boven dik weg, zodat je een blote sinaasappel zonder witte schil overhoudt. Snijd daarna de parten tussen de vliezen uit.
Saus van tahin en bloedsinaasappel
Vang het sap tijdens en snijden op. Schenk dit in een maatbeker. Knijp hierboven ook de overgebleven vliezen en de stukken schil uit. Je hebt ongeveer 2 el sap nodig. Heb je te weinig, vul dan aan met wat citroensap.
Voeg 2 el tahin toe aan het sap en klop tot een glad mengsel. Dit gaat het makkelijkst met de staafmixer. Je dressing moet de dikte van pannenkoekenbeslag hebben. Voeg als hij te dik is water toe tot je de juiste consistentie hebt. Proef, en maak op smaak met zout en peper.
Verdeel de spruitjes, radijsjes en sinaasappel over 2 borden en besprenkel met de saus.
Laat hier weten wat je er van vindt