Salade van citrus en radijs met hazelnoten

Salade met radijs en citrus

Een eenvoudige salade, die alles behalve eenvoudig smaakt: met citrus en radijs. Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens beeldschoon.

Mijn verjaardag is in aantocht: overmorgen is het zover! Eergisteren gaf ik alvast mijn jaarlijkse verjaardagsdiner. Kortom: tijd voor iets feestelijks hier op de site!

Salade met radijs en citrus

Onlangs kocht ik een boek van mijn favoriete foodblogger: Deb van Smitten Kitchen. Zonder dollen: koop dat boek (aff). Van de Angry Grandma pizza tot de eiersalade met 2 soorten sjalot en van de geblakerde spruitjes op toast tot de frambozencrostata, ik blíjf eruit koken.

Ontbijten met salade

Anyway, in het ontbijthoofdstuk kwam ik 3 salades tegen. Nou ben ik niet enorm van de salades bij het ontbijt, maar de combinatie van sinaasappels en radijs klonk me wel erg goed in de oren.

Citrus en radijs

Dus combineerde ik bloedsinaasappel, gewone sinaasappel en ordinaire radijsjes tot deze salade. Deb gebruikt fancy watermeloenradijs, maar die is hier nauwelijks te vinden, en hiermee werkt het ook.

Salade van citrus en radijs met hazelnoten

In feite is dit een hele simpele salade, dus zorg dat je de beste kwaliteit ingrediënten gebruikt die je kunt vinden én je kunt veroorloven. Ik heb gewone sinaasappel én bloedsinaasappel gebruikt, omdat ik nou eenmaal dol ben op bloedsinaasappel, maar je zou hier zelfs mandarijn en grapefruit kunnen gebruiken.

Zo maak je salade met radijs en citrus voor 2 personen:

  • 2 el hazelnoten
  • 6 radijsjes
  • 3 sinaasappels
  • 3 takjes platte peterselie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Snijd vervolgens de radijsjes in in plakjes.

Snijd de kapjes van de sinaasappels. Zet ze telkens op hun platte onderkant en snijd van boven naar beneden de schil er dik af, zodat er geen wit meer aan zit. Snijd vervolgens de sinaasappels overdwars in plakjes en/of snijd de parten tussen de vliezen uit. Schik de stukjes op een bord of schaal.

Verdeel de radijsjes en de hazelnoten over de sinaasappels. Hak de peterselie grof. Strooi deze over de salade.

Besprenkel het geheel met de olijfolie en maak af met zout en peper.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt