Salade van andijvie en peer

Het is weer eens iets anders, dacht ik, toen ik een recept tegenkwam voor salade met andijvie, basilicum en peer. Na flink wat tweaken stond uiteindelijk deze salade van andijvie en peer op tafel. De perfecte manier om een restje rauwe andijvie op te maken!

Salade van andijvie en peer

Andijviesalade

Natuurlijk kende ik de klassieke Nederlandse andijviesalades met spekjes en hardgekookt ei enzo wel, maar het leek me nou juist leuk om een keer niet die geijkte combinatie op tafel te zetten. Deze salade is licht bitter, heerlijk fris, kruidig en een beetje zoet. De kaas zorgt voor wat umami, de noten voor een bite. Al met al een heerlijke combinatie dus.

De salade staat bovendien binnen een kwartier op tafel, en is daarmee perfect voor dagen waarop je haast hebt. Hij kan trouwens ook prima als lunch, voorgerecht of bijgerecht. Heerlijk met zelfgebakken brood, maar bijvoorbeeld ook met polenta!

Salade van andijvie en peer

Zo maak je salade van andijvie en peer voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 150 gr andijvie, liefst redelijk fijn gescheurd
  • 25 gr amandelen met vlies
  • 1 peer (Doyenné du Comice is fijn)
  • 10 gr basilicum
  • 1/2 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl fijne mosterd
  • Parmezaanse kaas naar smaak

Zo maak je het



Was en scheur de andijvie als dat nog niet is gebeurd. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Snijd de peer in blokjes. Gebruik van de basilicum alleen de blaadjes, scheur die in stukjes.

Frisse salade van andijvie

Klop een vinaigrette van de azijn, de olie, de mosterd en peper en zout naar smaak. Doe de andijvie, amandelen, peer en basilicum in een saladeschaal. Schaaf er Parmezaanse kaas naar smaak over. Meng het geheel met de vinaigrette.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 28 februari 2019

Over Em's Real Food

Ik kom vaak laat thuis, maar dat betekent niet dat mijn eten kant-en-klaar is. Ik kook graag, vaak en veel. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply