Ik eet heel graag soep. Of het mijn carrière bij de overheid is – altijd keus uit twee soorten soep in de kantine – of gewoon dat ik het doorgaans koud heb, soep vind ik, zeker bij de lunch overheerlijk. Mijn mannen daarentegen zijn niet dol op soep. Vooral niet als er “stukjes” in zitten. Voor mijn romige maïssoep met chorizo maken ze echter een uitzondering.
Romige maïssoep
Terecht ook, want dit is een makkelijke, snelle soep barstensvol smaak. De maïssoep zelf is romig en lichtzoet. De toppings zijn knapperig en pittig, en het geheel is dan ook een heerlijke kom comfort food.
Zo maak je 4 kommen romige maïssoep met chorizo:
- Kooktijd: 30 minuten
- 500 gr kruimige aardappel
- 1 groentebouillontablet
- 100 gr chorizo (van een hele worst, niet van die plakjes)
- 3 potten of blikken maïs (totaal uitlekgewicht ongeveer 750 gr), afgespoeld en uitgelekt
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl gemalen koriander
- zwarte peper naar smaak
- 1 el pompoenpitten
- een handje koriander
Zo maak je het
Schil de aardappels en snijd ze in grote blokken. Breng in een soeppan 1 liter water aan de kook met het bouillonblokje. Kook hierin de aardappelblokjes tot ze zacht zijn, ongeveer 15 minuten.
Snijd ondertussen de chorizo tweemaal in de lengte doormidden en snijd er iets dikke plakjes van. Als het goed is heb je nu kwart plakjes.
Maïssoep met chorizo
Bak de chorizo op laag vuur in een droge koekenpan krokant en laat de blokjes op keukenpapier uitlekken. Hak daarna de koriander grof.
Voeg wanneer de aardappel zacht is 2 van de potten of blikken maïs toe met de komijn, koriander en zwarte peper. Verwarm de maïs 2 minuten mee en pureer dan de soep tot een glad mengsel. Voeg dan de rest van de maïs toe en verwarm de soep nog eens 2 minuten.
Schep de romige maïssoep in kommen en garneer daarna met chorizo, pompoenpitten en koriander.
Laat hier weten wat je er van vindt