Op zoek naar iets lekkers voor bij de borrel stond ik onlangs voor de koelkast. Er was niet veel in huis, maar met wat er was maakte ik vervolgens deze romige dip met geitenkaas en munt. Die bleek zó lekker dat hij in de twee weken daarna nog 4 keer op tafel stond.
Als dat geen aanbeveling is om hem snel zelf te maken, weet ik het ook niet meer. Deze dip is namelijk ook nog eens binnen 5 minuten klaar.
Romige dip
Ik gebruik voor deze dip Griekse yoghurt en zachte geitenkaas. Die combinatie heb je echt nodig voor een romige, zachte dip. Met gewone yoghurt wordt dit gerecht net te zuur, dus doe maar echt de Griekse.
Natuurlijk kun je deze geitenkaasdip ook prima op je brood smeren: mijn dochtertje eet het zelfs op een bruine boterham als lunch.
Dip met geitenkaas en munt?
Geen munt in huis? Geen nood, ook met andere kruiden is deze dip heerlijk! Met bieslook is het alsof je een broodje roomkaas van La Place proeft, met peterselie is de dip een enorme allemansvriend en met koriander wordt hij juist wat frisser.
Zo maak je 1 kom romige dip met geitenkaas, genoeg voor 2-4 borrelaars:
- Kooktijd: 5 minuten
- 100 gr zachte geitenkaas
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el extra vierge olijfolie, plus extra om te garneren
- 10 gr muntblaadjes
- 1/2 tl sumac, plus extra om te garneren
- brood, crackers of soepstengels om te dippen
Zo maak je het
Verbrokkel de geitenkaas boven een kom. Doe de yoghurt en de olijfolie erbij en klop met een kleine garde door tot het geheel goed begint te mengen.
Hak dan de munt fijn en doe het grootste deel bij de dip. Houd een klein beetje achter om te garneren. Doe ook de sumac bij de dip.
Klop de dip opnieuw door, tot de munt en de sumac er goed doorheen zitten. Schep de dip over in een mooi schaaltje om te serveren. Besprenkel met wat extra olijfolie en strooi er munt en sumac overheen.
Laat hier weten wat je er van vindt