Rigatoni met spek, paprika, erwtjes en tomaat

Zomergroenten, ik krijg er geen genoeg van! Gelukkig loopt het seizoen voor zondoorstoofde tomaten, paprika’s, courgettes en dergelijke nog even door. Dit heerlijke pastagerecht maakte ik onlangs voor een hoogzwangere vriendin. Ik heb hem met alle liefde voor haar ingevroren, maar ik vond mijn proefhapje zó lekker, dat ik hem meteen ook nog voor mezelf heb gemaakt…

Rigatoni met spek en zomergroenten

Deze stoere pasta is perfect voor avonden met haast. In een kwartier staat er een maaltijd boordevol groente én smaak op tafel! Zoete groenten, hartig spek en romige pasta verbind je in dit recept met een paar lepels pesto tot een perfect geheel.

Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor rigatoni met spek, paprika, erwtjes en tomaat voor 2 personen:

  • 50 gr ontbijtspek
  • 1 puntpaprika
  • 200 gr minitomaatjes
  • 150 gr rigatoni of andere korte pasta
  • 100 gr diepvriesdoperwtjes
  • 2 el (zelfgemaakte) pesto

Wat vond je van dit recept? 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

Rigatoni met spek maken

Bak in een hapjespan of wok het ontbijtspek knapperig. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en de tomaatjes doormidden. Vis de plakjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat het spekvet in de pan!

Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de stukjes paprika in het spekvet tot ze bruine plekjes beginnen te vertonen. Draai dan het vuur hoor en voeg de tomaatjes toe. Draai het vuur weer los als de tomaatjes hun sap hebben losgelaten. Voeg dan de erwtjes toe en roer om.

Supersnelle pasta

Giet de rigatoni af en stort ze met aanhangend vocht in de pan bij de groenten. Voeg dan de pesto toe en meng alles goed. Proef, en maak op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.