Rigatoni met spek, paprika, erwtjes en tomaat

Zomergroenten, ik krijg er geen genoeg van! Gelukkig loopt het seizoen voor zondoorstoofde tomaten, paprika’s, courgettes en dergelijke nog even door. Dit heerlijke pastagerecht maakte ik onlangs voor een hoogzwangere vriendin. Ik heb hem met alle liefde voor haar ingevroren, maar ik vond mijn proefhapje zó lekker, dat ik hem meteen ook nog voor mezelf heb gemaakt…

Rigatoni met spek en zomergroenten

Deze stoere pasta is perfect voor avonden met haast. In een kwartier staat er een maaltijd boordevol groente én smaak op tafel! Zoete groenten, hartig spek en romige pasta verbind je in dit recept met een paar lepels pesto tot een perfect geheel.

Rigatoni met spek, paprika, erwtjes en tomaat

Zo maak je rigatoni met spek, paprika, erwtjes en tomaat voor 2 personen:

  • Kooktijd: 15 minuten
  • 50 gr ontbijtspek
  • 1 puntpaprika
  • 200 gr minitomaatjes
  • 150 gr rigatoni of andere korte pasta
  • 100 gr diepvriesdoperwtjes
  • 2 el (zelfgemaakte) pesto

Zo maak je het

Rigatoni met spek maken

Bak in een hapjespan of wok het ontbijtspek knapperig. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en de tomaatjes doormidden. Vis de plakjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat het spekvet in de pan!

Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de stukjes paprika in het spekvet tot ze bruine plekjes beginnen te vertonen. Draai dan het vuur hoor en voeg de tomaatjes toe. Draai het vuur weer los als de tomaatjes hun sap hebben losgelaten. Voeg dan de erwtjes toe en roer om.

Supersnelle pasta

Giet de rigatoni af en stort ze met aanhangend vocht in de pan bij de groenten. Voeg dan de pesto toe en meng alles goed. Proef, en maak op smaak met peper en zout.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 6 september 2018

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply