Em’s Real Books: recensie Zoete Aardappel

Kookboekrecensies

Met mijn nieuwe rol bij Smulpaapje komen hier ook opeens stapels kookboeken binnen om te recenseren. Voor een kookfanaat als ik is er natuurlijk weinig leukers dan kookboeken lezen en eruit koken. Deze nieuwe rol ligt me dan ook uitstekend! Mijn recensies wil ik jullie natuurlijk niet onthouden, dus hier dan ook de eerste. Dat er maar nog vele mogen volgen!

Em's Real Books: review Zoete Aardappel

Zoete aardappel

Zoete aardappel is het tweede kookboek van Colette Dike. Haar eerste kookboek was Avocado, zoals zij zelf vertelt, naar aanleiding van een zwangerschapscraving. De ondertitel van het boek is FoodDeco, ook de naam van Colette’s website. En dat lekker eten en foodstyling haar hart gestolen hebben, is goed te zien in dit boek! De foto’s zijn om van te watertanden zo mooi, en van avocado’s maakt Colette de prachtigste creaties, tot hamburgerbroodjes aan toe.

Een kookboek over zoete aardappel

Colette laat in haar boek in 35 recepten de veelzijdigheid van de zoete aardappel zien. Zoete aardappel heeft de afgelopen jaren flink aan bekendheid gewonnen, en terecht, als je het mij vraagt. Breder inzetbaar dan de Hollandse pieper en bovendien barstensvol vitaminen en mineralen. Door de zoete smaak is deze groente ook voor de allerkleinsten lekker.

Em's Real Books: review Zoete Aardappel

Bereidingen van zoete aardappel

In het boek laat Colette een aantal originele bereidingen zien, zoals cheesecake en hartige wafels van zoete aardappel. Ook klassiekers als chips en curry komen aan bod. Er is zelfs een heel hoofdstuk gewijd aan zoeteaardappelfriet. Ik maakte zoeteaardapppelfritters met halloumi en falafel van zoete aardappel en beide waren heerlijk!

Ook de toetjes, zoals cheesecake en twix short bread, zien er heerlijk uit. Het enige minpuntje van het boek zit wat mij betreft wel bij deze toetjes: ze lijken mee te liften op de “gezonde suikers”-hype van de afgelopen jaren, maar gezonde suiker bestaat nu eenmaal niet.

Verder staan er in veel van de recepten nog andere recepten verstopt, bijvoorbeeld diverse sauzen, shaved avocado en whipped feta. Ronduit briljant is de tip om plakken zoete aardappel, ingesmeerd met olie, in een broodrooster te garen. Veel sneller dan in de oven of in een pan! Ook geeft Colette handige tips voor het stylen van je eten, bijvoorbeeld voor patronen in soepen of sauzen en voor hasselback snijden.

Conclusie

De recepten zijn allemaal duidelijk opgeschreven en doorgaans kort. Colette geeft bovendien veel extra tips om te variëren en te combineren. Al met al is dit boekje zeker een aanrader door de grote variatie aan bereidingswijzen van één ingrediënt. Lust je kind alleen maar zoete aardappel, dan is dit het boek dat je moet hebben. Voor de prijs hoef je het niet te laten: het kost slechts €10,99.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt