Recensie Salad Days

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Midden in het ultieme saladeseizoen, de zomer, kreeg ik, als om het einde van mijn verlof te vieren, van de uitgever onder andere het kookboek Salad Days van Ajda Mehmet toegestuurd. Mijn recensie van Salad Days kon dan ook niet uitblijven!

Een prachtig kookboek

Net als haar vorige boek Vers uit de oven is ook Salad Days een feestje om door te bladeren en uit te koken. Extra bijzonder wordt dit kookboek als je beseft dat alle foto’s zijn gemaakt middenin de lockdown. Als dat geen toewijding is! De foto’s zijn bovendien prachtig: de springen bijna van de pagina’s en zijn gestyled in mooie ton-sur-ton tinten.

De typografie is lekker duidelijk, het papier fris wit en de index is zoals altijd bij GoodCook handig: per ingrediënt zie je meteen welke gerechten ermee gemaakt worden.

Ook de receptuur ziet er gedegen uit, op een enkele klein typo na.

Hoofdstukken Salad Days

Het leukst aan het boek vind ik misschien we de indeling: de salades zijn verdeeld in leafy, crunchy, hearty, soft, sort-of salads en salad sides. Zo zie je in één oogopslag welk hoofdstuk je moet hebben, afhankelijk van waar je trek in hebt.

Spannende salades

Waar ik daarnaast erg van gecharmeerd ben, is dat Ajda haar recepten vanuit een visueel oogpunt opbouwt. Waar ik begin met smaken combineren, kijkt zij veel meer naar kleur, textuur en vorm. Dat zorgt voor hele verrassende combinaties. Daarnaast heeft elke salade in het boek net een beetje extra, een upgrade die de salades van eenvoudig naar bijzonder tilt, zoals deze citroeninge gegrilde coutgette met roze en romige sumakdressing.

Salad Days recensie

Wat dacht je bijvoorbeeld van spitskool met soja-glazuur, appel en postelein, crispy tostada-salade met chipotlebonen, chorizo en halloumi, pickled rode quinoa met bieten en rozenwateryoghurt, geroosterde rabarber en radijs met geitenkaas en gemberdressing of geblakerde snijbonen met citroen, burrata en broccolipesto?

Conclusie recensie Salad Days

En zoals altijd zegt eigenlijk de foto van het boek met mijn plakkertjes het meest: ik wist na het doorbladeren nauwelijks waar ik moest beginnen met koken.

Recensie Salad Days

Zoals Ajda terecht schrijft: salades zijn zeker níet alleen voor de zomer. En met dit boek al helemaal niet, want hiermee heb ik genoeg inspiratie om jaarrond de heerlijkste salades te eten.

Salad Days is uitgegeven door GoodCook en is verkrijgbaar bij je lokale boekhandel en natuurlijk bij bol.com. Het boek kost €20,95.

Ik kreeg het kookboek van de uitgever cadeau. De link naar bol.com is bovendien gesponsord. Dat wil zeggen dat Bol een percentage commissie aan mij afdraagt, als je het boek via die link koopt. Natuurlijk zonder dat het jou meer kost. Win-win!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt