Salade Freak recensie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Perfect op tijd voor het warme weer viel een paar weken geleden het boek Salade Freak van Jess Damuck op de mat. Cadeautje van de uitgever!

Zelf ben ik ook nogal een salade freak, dus ik was benieuwd wat Jess allemaal voor me in petto had. En geloof mij: dat viel absoluut níet tegen!

Salade Freak kookboek review

Salades voor het hele jaar

Om te beginnen vind ik de indeling heerlijk, want die is per seizoen! Dus met de groenten die op dat moment in het seizoen zijn. Daarnaast staan achterin allerlei recepten voor bij de salades. Dat gaat van dressings tot focaccia en alles wat je nog meer zou kunnen willen eten bij een salade.

Aangezien het nu zomer is, heb ik me vooral op dat hoofdstuk gestort. Mijn verlanglijst tot nu toe beslaat pruimen en tomaten met burrata, BLT aardappelsalade, bieten met koriander en tomaat, perzik en komkommer met dukkah, de geroosterde maïs met halloumi, tomaten en crispy chili (op de foto’s!) en natuurlijk de geroosterde nectarines met gorgonzola van de kaft.

Salade Freak kookboek review

Een boek vol salades

Het begrip salade mag je trouwens best een beetje ruim nemen: je vindt in Salade Freak ook gazpacho, pizza met caesar salad en yoghurt met gemengd fruit.

De foto’s van Linda Pugliese zijn, zoals ik zou verwachten van een saladeboek heerlijk fris en kleurrijk. Er is eigenlijk geen foto waar ik géén trek van krijg, dus reken maar dat ik dit boek als inspiratiebron voor mijn eigen fotografie ga gebruiken.

Het enige minpunt vind ik de vertaling. Waar andere vertaalde kookboeken van Good Cook doorgaans als een trein lezen, loopt de tekst in dit boek voor mij niet soepel. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak, maar opvallend vond ik het wel.

Conclusie recensie Salade Freak

Salade Freak is uitgegeven door Good Cook en kost €27,50. Het boek is te koop bij je lokale boekhandel en natuurlijk op bol.com.

P.S. Ik heb dit boek van de uitgever toegezonden gekregen om een recensie te schrijven. De linkjes naar bol.com is een affiliate link. Dat betekent dat wanneer je via die link bestelt, ik een een beetje commissie krijg, zonder dat jij extra betaalt. Daar maak je me dus erg blij mee!

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt