Puree van koolraap en appel

Puree van koolraap en appel

Puree van koolraap en appel: smeuiige puree van koolraap, appel en aardappel. Al dan niet met een knapperig kaaskorstje, en met tartaartjes met spek ernaast.

Koolraappuree

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Dit is weer zo’n recept dat na lang broeden ontstond, omdat ik echt niet wist wat ik met dit deel van de groentetas aan moest. Ik bedoel: koolraap. Dat klinkt mij toch altijd een beetje in de oren als een ten onrechte níet vergeten groente. En de keuken gaat er ook altijd zo naar van naar kool ruiken… Hoe dan ook, in deze puree van koolraap en appel is deze groente heerlijk! En eerlijkheidshalve: er gaat niet alleen koolraap en appel in, maar ook aardappel. Maar da’s zo’n lange titel. Een recept voor koolraap dus!

Puree van koolraap en appel

Koolraap met tartaar

Deze puree van koolraap en appel is heerlijk om zo te eten, maar met een knapperig korstje van kaas en paneermeel erop is het al helemaal een traktatie. Een met spek omwikkeld tartaartje (liefst van koopeenkoe.nl natuurlijk) is er heerlijk bij!

 

Zo maak je puree van koolraap en appel voor 4 personen:

 • Kooktijd: 35 minuten
 • 1 koolraap, geschil en in stukken
 • 5 aardappels, geschild en in even grote stukken
 • 3 appels, geschild en in even grote stukken
 • melk en boter naar smaak
 • Optioneel:
 • puree voor 2 met een korstje:

 • 50 gr geraspte kaas
 • 5 el paneermeel
 • tartaartjes met spek:

 • 1 tartaartje p.p.
 • 4 plakken ontbijtspek p.p.

Zo maak je het

Recept met koolraap

Breng water aan de kook. Doe eerst de stukken koolraap, met wat zout, in het water en laat 7 minuten koken. Voeg dan de stukken aardappel toe en laat het geheel 10 minuten koken. Voeg dan de appel toe en laat nog eens 10 minuten koken. Begin na het toevoegen van de appel met het braden van de tartaartjes: bak ze op matig vuur in 15 minuten bruin, knapperig en bijna door en door gaar vanbinnen (als ze helemaal gaar zijn, zijn ze te droog).

Giet het geheel af en stamp met een pureestamper of knijp met een pureeknijper tot een niet al te fijne puree. Maak af met melk, boter, zout en peper naar smaak.

Koolraappuree met een korstje

Wil je de foto namaken, doe dan de helft van de puree (tenzij je met z’n 4en bent natuurlijk) in een ovenschaal. Strijk glad en bestrooi eerst met kaas, dan met paneermeel en dan met versgemalen peper en versgeraspte nootmuskaat naar smaak. Bak op 220 graden in de oven in een kwartier goudbruin.

Tartaartjes met spek

Leg 3 plakken spek dakpansgewijs op een bord of snijplank. Leg het tartaartje daarop. Vouw het spek eroverheen en leg de vierde plak spek dwars over de naad die is ontstaan. Vouw de uiteinden onder het tartaartje.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt