Dit is het recept voor één van mijn favoriete soepen, en een heel goed gerecht om snel van een flinke portie wortel af te komen. Het recept voor deze pittige wortelsoep vond ik ooit op het onvolprezen BBC Good Food, en sindsdien is het een hit bij ons thuis.
Pittige wortelsoep met linzen
Deze soep is pittig van smaak en heerlijk romig van textuur door het pureren. Aangevuld met een lepel dikke volvette yoghurt is dit heerlijke comfortfood. Natuurlijk kun je ook plantaardige melk en yoghurt gebruiken voor dit recept. Dan is het gerecht vegan. Gegarneerd met wat komijnzaadjes en blaadjes koriander ziet dit gerecht er ook nog eens erg leuk uit. Een recept om steeds bij terug te komen dus.
Zo maak je pittige wortelsoep voor 2 personen:
- Kooktijd: 25 minuten
- 1 el komijnzaadjes
- 1/2 tl mosterdzaad
- Een snuf chilivlokken
- 600 gr (winter)peen, grof geraspt
- 140 gr rode linzen
- 1 liter bouillon (van tablet)
- 125 ml melk
- Om te serveren: dikke yoghurt, evt koriander, geroosterde komijnzaadjes
Zo maak je het
Fruit in een soeppan de komijnzaadjes, het mosterdzaad en de chilivlokken tot ze te beginnen te geuren en springen.
Voeg dan een scheut olijfolie toe, met de wortel en schep om. Voeg dan de linzen, bouillon en melk toe en laat gedurende 20 minuten koken, tot de linzen gezwollen en zacht zijn.
Pureer de pittige wortelsoep en serveer met een lepel (vegan) yoghurt en garnering naar smaak.
Laat hier weten wat je er van vindt