Pittige wortelsoep met linzen

Dit is het recept voor één van mijn favoriete soepen, en een heel goed gerecht om snel van een flinke portie wortel af te komen. Het recept voor deze pittige wortelsoep vond ik  ooit op het onvolprezen BBC Good Food, en sindsdien is het een hit bij ons thuis.

Wat at EM - weekmenu 43

Pittige wortelsoep met linzen

Deze soep is pittig van smaak en heerlijk romig van textuur door het pureren. Aangevuld met een lepel dikke volvette yoghurt is dit heerlijke comfortfood, en gegarneerd met wat komijnzaadjes en blaadjes koriander ziet dit gerecht er ook nog eens erg leuk uit. Een recept om steeds bij terug te komen dus.

 

Zo maak je pittige wortelsoep voor 2 personen:

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 1 el komijnzaadjes
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • Een snuf chilivlokken
  • 600 gr (winter)peen, grof geraspt
  • 140 gr rode linzen
  • 1 liter bouillon (van tablet)
  • 125 ml melk
  • Om te serveren: dikke yoghurt, evt koriander, geroosterde komijnzaadjes

Zo maak je het

Fruit in een soeppan de komijnzaadjes, het mosterdzaad en de chilivlokken tot ze te beginnen te geuren en springen.

Pittige wortelsoep

Voeg dan een scheut olijfolie toe, met de wortel en schep om. Voeg dan de linzen, bouillon en melk toe en laat gedurende 20 minuten koken, tot de linzen gezwollen en zacht zijn.

Pittige wortelsoep

Pureer  de pittige wortelsoep en serveer met een lepel yoghurt en garnering naar smaak.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering / 5. Aantal:

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 25 november 2014

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply