Pasta met boerenkool cavolo nero en kikkererwten

Pasta met cavolo nero en kikkererwten

Een licht maar winters gerecht: pasta met cavolo nero en kikkererwten
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Na 8 jaar was het de hoogste tijd om deze pasta met cavolo nero (of boerenkool) en kikkererwten van nieuwe foto’s te voorzien. Het is namelijk een geweldige pasta, die ook nog eens binnen 20 minuten op tafel staat!

Pasta met boerenkool cavolo nero en kikkererwten

Pasta met cavolo nero

Deze pasta maak je met cavolo nero of boerenkool als hoofdingrediënt. Cavolo nero is het mooie Italiaanse neefje van onze eigen boerenkool. Ik vind beide versies heerlijk, dus het hangt er net vanaf wat ik in huis heb. Kikkererwten zorgen voor de broodnodige eiwitten.

Pasta met boerenkool cavolo nero en kikkererwten

Pasta met boerenkool

Cavolo nero (ook bekend als palmkool) wordt in Nederland niet heel veel verkocht, maar in mijn biotas zit het meestal wel een paar keer per seizoen. De letterlijke vertaling is zwarte kool en het is inderdaad erg donkergroen voordat je het verwarmt. Als je het niet kunt krijgen, kun je het vervangen door boerenkool (maar dan heb je meestal meteen zo ridicuul veel) of groene kool. Je kunt deze kool natuurlijk net als boerenkool verwerken in stamppot, maar het is een traditioneel ingrediënt van ribollita, een Italiaanse rijkgevulde soep.

Pasta met boerenkool cavolo nero en kikkererwten

Zo maak je pasta met cavolo nero en kikkererwten voor twee personen:

  • Kooktijd: 20 minuten
  • 2 el amandelschaafsel
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 200 gr cavolo nero of boerenkool, fijngesneden
  • 125 gr korte pasta (zoals penne of fussili)
  • 1 blik kikkererwten (400 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • Parmezaanse kaas
  • 1 citroen

Zo maak je het

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Rooster ondertussen het amandelschaafsel tot het lichtbruin kleurt in een droge hapjespan of grote pan met een dikke bodem.

Snijd terwijl de amandelen roosteren de knoflooktenen in dunne plakjes. Doe het geroosterde amandelschaafsel in een schaaltje en zet even apart.

Schenk dan de olijfolie in dezelfde pan en bak hierin de knoflook 3 minuten zachtjes pakken, tot hij net begin te kleuren.

Blancheer terwijl de knoflook bakt de boerenkool of cavolo nero 1 minuut in het kokende water. Let op: de minuut begint pas als het water weer kookt!

Schep vervolgens de kool met een schuimspaan bij de knoflook. Kook vervolgens in hetzelfde water de pasta volgende aanwijzingen op de verpakking.

Pasta met kikkererwten maken

Laat de cavolo nero of boerenkool rustig met de knoflook bakken, terwijl je af en toe omschept. Voeg wanneer de pasta bijna klaar is de kikkererwten bij de kool. Proef en maak op smaak met een beetje zout en veel versgemalen zwarte peper.

Snijd ten slotte de citroen in parten.

Schep de pasta door de groente heen. Serveer met de parten citroen, het amandelschaafsel en geraspte Parmezaanse kaas naar smaak.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 3 / 5. Aantal: 33

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Reacties

  1. Lekker! Wel handig om de citroen in de ingrediëntenlijst te zetten. Hierdoor zonder citroen gegeten, volgende keer dus met citroen proeven.

Laat hier weten wat je er van vindt