Ovenwentelteefjes met banaan en kaneel

Wentelteefjes uit de oven

Ik ben dol op ovenwentelteefjes! Niet alleen om dat ik mijn oven kan programmeren en dus wakker word met de geur van mijn ontbijt in de oven (halleluja!), maar vooral omdat ze zo lekker zijn. Vroeger kreeg ik regelmatig tussen de middag wentelteefjes (hoi mam!), maar tegenwoordig maak ik ze bijna nooit. Het komt er niet echt van, maar ovenwentelteefjes zijn zo belachelijk makkelijk om te maken, dat ik die wel regelmatig op tafel zet. Met rood fruit, van kerststol, maar ook deze ovenwentelteefjes met banaan en kaneel. Smeuïg van binnen, knapperig van boven en lekker zoet door de banaan en kaneel!

Ovenwentelteefjes als ontbijt

Deze ovenwentelteefjes met banaan en kaneel bereid je het beste de avond van tevoren voor. Op die manier kan het eiermengsel goed in het droge brood trekken.

Het bakken kun je op twee manieren doen. Als jouw oven ook voorgeprogrammeerd kan worden, kun je de wentelteefjes de avond tevoren al in de oven doen en ze – met voorverwarmen erbij – in 40-45 minuten bakken. Dan gebruik je natuurlijk geen koemelk, maar plantaardige melk. Ik vind amandelmelk het lekkerst. Je ontbijtje is dan natuurlijk ook meteen koemelk- en dus lactosevrij.

Je kunt de ovenwentelteefjes ook ’s nachts in de koelkast zetten en de oven op de ochtend zelf verwarmen. Dan bak je ze in de warme oven in 40-45 minuten gaar. Zet je ze meteen in de oven, tel dan 10 minuten bij de baktijd op. Je kunt dan uiteraard wel koemelk gebruiken als je dat wilt.

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 45 minuten

Ingrediënten voor ovenwentelteefjes met banaan en kaneel voor 2 personen:

  • 2 bananen
  • 4 gewone of 6 kleine oude boterhammen
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 1/2 tl kaneel

Wat vond je van dit recept? 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

Ovenwentelteefjes met banaan en kaneel maken

Vet een ovenschaaltje in met bakspray of boter. Prak de bananen op de boterhammen. Schik de boterhammen in de ovenschaal. Kluts het ei met de melk en de kaneel. Giet het eiermengsel over de boterhammen. Laat alles minimaal een uur, maar beter een nacht intrekken.

Verwarm de oven op 200 graden. Bak de ovenwentelteefjes in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.