Ovenwentelteefjes met banaan en kaneel

Ovenwentelteefjes met banaan en kaneel

Ovenwentelteefjes: de makkelijke manier van wentelteefjes als ontbijt maken! Deze versie met banaan en kaneel is geliefd bij jong en oud.

Ik ben dol op ovenwentelteefjes! Niet alleen om dat ik mijn oven kan programmeren en dus wakker word met de geur van mijn ontbijt in de oven (halleluja!), maar vooral omdat ze zo lekker zijn. Zelf maak ik ze het liefst met frambozen en lemon curd, maar deze ovenwentelteefjes met banaan en kaneel zijn de favorieten van mijn kinderen.

Ovenwentelteefjes met banaan en kaneel

Wentelteefjes uit de oven

Vroeger kreeg ik regelmatig tussen de middag wentelteefjes (hoi mam!), maar tegenwoordig maak ik ze bijna nooit. Het komt er niet echt van, maar ovenwentelteefjes zijn zo belachelijk makkelijk om te maken, dat ik die wel regelmatig op tafel zet. Smeuïg van binnen, knapperig van boven en lekker zoet door de banaan en kaneel!

Ovenwentelteefjes met banaan en kaneel

Ovenwentelteefjes als ontbijt

Deze ovenwentelteefjes met banaan en kaneel bereid je het beste de avond van tevoren voor. Op die manier kan het eiermengsel goed in het droge brood trekken.

Het bakken kun je op twee manieren doen. Als jouw oven ook voorgeprogrammeerd kan worden, kun je de wentelteefjes de avond tevoren al in de oven doen en ze – met voorverwarmen erbij – in 25-30 minuten bakken. Dan gebruik je natuurlijk geen koemelk, maar plantaardige melk. Ik vind amandelmelk het lekkerst. Je ontbijtje is dan natuurlijk ook meteen koemelk- en dus lactosevrij.

Ovenwentelteefjes met banaan en kaneel

Je kunt de ovenwentelteefjes ook ‘s nachts in de koelkast zetten en de oven op de ochtend zelf verwarmen. Dan bak je ze in de warme oven in 40-45 minuten gaar. Zet je ze meteen in de oven, tel dan 10 minuten bij de baktijd op. Je kunt dan uiteraard wel koemelk gebruiken als je dat wilt.

Zo maak je ovenwentelteefjes met banaan en kaneel voor 2 personen:

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
  • 2 bananen
  • 4 gewone of 6 kleine oude boterhammen
  • 150 ml melk
  • 1 ei
  • 1/2 tl kaneel

Zo maak je het

Ovenwentelteefjes met banaan en kaneel maken

Vet een ovenschaaltje in met bakspray of boter. Pureer de bananen, de melk en het ei met de kaneel tot een glad mengsel met de staafmixer.

Schik de boterhammen in de ovenschaal. Giet het eiermengsel over de boterhammen. Laat alles als je wilt een nacht intrekken

Verwarm de oven op 200 graden. Bak de ovenwentelteefjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal: 3

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt