Ovenwentelteefjes

Deze ovenwentelteefjes met lemon curd zijn heerlijk voor in het weekend. Ik bereid ze de avond van tevoren voor, zodat ik ze alleen nog maar in de oven hoef te zetten. Ovenwentelteefjes kwam ik jaren geleden al tegen op allerlei Amerikaanse websites als baked French toast. Ik vond ze toen een beetje intimiderend, omdat de hoeveelheden die gebruikt werden meestal voldoende waren voor een weeshuis. Daarnaast zag ik het niet zitten om een uur op mijn ontbijt te moeten wachten. Maar sinds ik een oven heb die je kunt programmeren, is de oven al warm als ik beneden kom! Overigens hoeven deze ovenwentelteefjes niet heel lang te bakken, dus je zit sowieso met een half uur aan tafel. Deze ovenwentelteefjes zijn natuurlijk ook heerlijk als nagerecht!

Ovenwentelteefjes

De lemon curd mag je uiteraard zelf maken, maar ik gebruikte gewoon goede kwaliteit lemon curd uit een potje en dat beviel prima. Gaat ook een heel stuk sneller. Maar als je tijd en zin hebt, maak het vooral zelf, want dat is natuurlijk nóg lekkerder.

 

Zo maak je ovenwentelteefjes voor 2 personen:

  • Wachttijd: 25 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • 3 boterhammen van lekker, korstig vloerbrood oid (ik gebruikte pain de campagne)
  • lemon curd, ca. 2-3 el
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 el gestampte muisjes of suiker
  • 150 gr (diepvries)frambozen en/of blauwe bessen (of ander fruit waar je zin in hebt)
  • boter om in te vetten

Zo maak je het

Vet een ovenschaal in met boter. Besmeer de boterhammen lekker dik met lemon curd en snijd ze in vieren. Schik de partjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Verdeel de frambozen en/of blauwe bessen (of ander fruit) tussen en over de boterhammen.

Ovenwentelteefjes

Kluts de eieren met de melk, de gestampte muisjes en een snuf zout door elkaar. Het mengsel hoeft niet helemaal egaal te zijn. Giet het mengsel gelijkmatig over de boterhammen en het fruit.

Ovenwentelteefjes

Laat nu goed intrekken: liefst een nacht, maar anders minstens een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de wentelteefjes gedurende 20-25 minuten tot de randen goudbruin zijn. Serveer indien gewenst met nog wat poedersuiker. Ik vond het zoet genoeg.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Gepubliceerd op 8 mei 2015

Over Emma van der Deijl

Ik maak gerechten voor echte mensen met echte levens. Simpel, snel en smakelijk.
Ik kook graag, vaak en veel. Ook op dagen met weinig tijd. Ik word gelukkig van een eettafel vol vrienden en heerlijk eten, maar ook van een bakje zelfgemaakte comfort food.

Lees Interacties

Leave A Reply

NIEUW! Em's real food nieuwsbrief!
Schrijf je snel in!

Maximaal 1x per maand inspiratie van Emma in je mailbox.