Ovenwentelteefjes met lemon curd en framboos

Ovenwentelteefjes met lemon curd en framboos

Ovenwentelteefjes: wentelteefjes met lemon curd en framboos uit de oven. Een lekker makkelijk en ontzettend lekker ontbijtje!
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Deze ovenwentelteefjes met lemon curd en framboos zijn heerlijk voor in het weekend. Ik bereid ze de avond van tevoren voor, zodat ik ze alleen nog maar in de oven hoef te zetten.

Ovenwentelteefjes met lemon curd en framboos

Wentelteefjes uit de oven

Ovenwentelteefjes kwam ik jaren geleden al tegen op allerlei Amerikaanse websites als baked French toast. Ik vond ze toen een beetje intimiderend, omdat de hoeveelheden die gebruikt werden meestal voldoende waren voor een weeshuis.

Daarnaast zag ik het niet zitten om een uur op mijn ontbijt te moeten wachten. Maar sinds ik een oven heb die je kunt programmeren, is de oven al warm als ik beneden kom! Ik maak alles dan ook de avond van tevoren klaar en hoef het op de ochtend zelf alleen maar in de oven te schuiven.

Ovenwentelteefjes met lemon curd en framboos

Overigens hoeven deze ovenwentelteefjes niet heel lang te bakken, dus je zit sowieso met een half uur aan tafel. Deze ovenwentelteefjes zijn natuurlijk ook heerlijk als nagerecht!

Wentelteefjes met lemon curd

De lemon curd mag je uiteraard zelf maken, maar ik gebruikte gewoon goede kwaliteit lemon curd uit een potje en dat beviel prima. Gaat ook een heel stuk sneller. Maar als je tijd en zin hebt, maak het vooral zelf, want dat is natuurlijk nóg lekkerder.

Zo maak je ovenwentelteefjes voor 2 personen:

  • Wachttijd: 25 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • 3 boterhammen van lekker, korstig vloerbrood oid (ik gebruikte pain de campagne)
  • 2 el lemon curd
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 125 gr (diepvries)frambozen en/of blauwe bessen (of ander fruit waar je zin in hebt)
  • boter om in te vetten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in met boter. Besmeer de boterhammen lekker dik met lemon curd en snijd ze doormidden of in vieren. Schik de partjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Verdeel de frambozen (of ander fruit) tussen en over de boterhammen.

Kluts het ei los met de melk. Het mengsel hoeft niet helemaal egaal te zijn. Giet het mengsel gelijkmatig over de boterhammen en het fruit.

Bak de wentelteefjes gedurende 20-25 minuten tot de randen goudbruin zijn. Serveer indien gewenst met nog wat poedersuiker. Ik vond het zoet genoeg.

Ik ben benieuwd naar jouw feedback

Vijf sterren?

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal: 0

Nog geen feedback ontvangen

Dankjewel voor je positieve reactie!

Meer recepten? Volg mij op één van de volgende socials!

Jammer dat je niet tevreden was.

Ik hoor graag wat ik kan verbeteren!

Ik stel het zeer op prijs als je de moeite neemt mij dit te laten weten.

Kerst 2023Kerst 2023

Lees Interacties

Laat hier weten wat je er van vindt